VIDEO: Măicuţa Flor, la MasterChef în Mexic. I-a fascinat pe toţi

miercuri, 07 octombrie 2015, 13:34
2 MIN
 VIDEO: Măicuţa Flor, la MasterChef în Mexic. I-a fascinat pe toţi

Măicuţa Flor îmbină carisma cu înţelepciunea, cele două trăsături care au fascinat juriul şi audienţa programului culinar de televiziune MasterChef din Mexic, la care s-a înscris pentru a plăti datoriile acumulate de mănăstirea ei.

"M-am înscris pentru a plăti datoriile congregaţiei legate de construcţia unei şcoli", a declarat Florinda Ruiz, de 68 de ani, care este bucătăreasa mânăstirii. Obişnuită să-şi împartă ziua între rugăciuni şi pregătirea unui meniu pentru 150 de persoane, măicuţa Flor nu a văzut niciodată acest program la care participă bucătari amatori şi nicio altă emisiune culinară difuzată la televizor.

Dar nu s-a lăsat descurajată şi a reuşit să încânte juriul cu un desert pregătit din fructul local "chayote" şi să ajungă astfel printre cei cinci finalişti ai concursului. Măicuţa Flor a fost premiată mai ales pentru sosurile sale, iar reţeta ei secretă pare să fie mâncarea de ardei. Ea a fost şi criticată pentru unele comentarii legate de exemplu de garnituri, care "de multe ori sunt de ornament şi nu pot fi mâncate".

Este adevărat că măicuţa a fost criticată şi pentru că nu a ştiut să gătească homarul, o delicatesă care nu îşi găseşte locul într-o bucătărie austeră de mănăstire.

Florinda Ruiz a auzit chemarea Domnului şi s-a călugărit la 16 ani. A trăit 35 de ani la Roma, trei la Toledo (Spania), un an în Salvador şi două veri a fost misionară în Africa unde a muncit, a gătit şi a predat ca învăţătoare.

Cu câteva zile înainte de marea finală, măicuţa îşi continuă rutina zilnică la mănăstire: se scoală la cinci dimineaţa pentru a-şi spăla hainele şi a dedica o oră rugăciunilor înainte de a aprinde aragazul şi de a găti feluri de mâncare mai puţin extravagante decât cele pretinse la concursul MasterChef.

gandul.info

 

Comentarii