Vin haiducii în Copou

marți, 21 iunie 2016, 01:43
2 MIN
 Vin haiducii în Copou

 

CSMS Iaşi întâlneşte pe 14 şi 20 iulie prestigioasa echipă croată Hajduk Split, care a eliminat toate echipele româneşti cu care a jucat
 
 
CSMS Iaşi va juca în turul II preliminar al Ligii Europa la fotbal cu formaţia croată Hajduk Split, s-a stabilit ieri în tragerea la sorţi desfăşurată ieri la sediul UEFA din Nyon. Prima partidă se va disputa la Iaşi în ziua de 14 iulie, în timp ce returul se joacă pe 20 iulie în Croaţia. Conform grupelor preliminarii, echipa ieşeană ar mai fi putut întâlni formaţiile BK Hacken (Suedia), Maccabi Tel Aviv (Israel) sau NK Gorica (Slovenia), Debrecen (Ungaria) sau La Fiorita (San Marino), Ventspils (Letonia) sau Vikingur (Feroe) , Admira Wacker (Austria) sau Spartak Myjava (Slovenia). Hajduk Split, înfiinţată în 1911 şi clasată anul trecut pe locul III în campionat, este al doilea cel mai prestigios club al fotbalului croat (şase titluri, şase Cupe), după Dinamo Zagreb, ajungând în trecut de mai multe ori în semifinalele competiţiilor europene. Echipele româneşti s-au întâlnit de mai multe ori cu Hajduk, dar niciodată n-au reuşit să o elimine: “Craiova Maxima” în 1983, a fost eliminată la lovituri de departajare, de Hajduk, iar în 2010, formaţia de la Marea Adriatică a scos pe rând, două echipe româneşti din Europa League, Dinamo (turul III) şi Unirea Urziceni. În primul meci Dinamo – Hajduk (scor, 3-1) unul dintre golurile “câinilor” a fost marcat de actualul ieşean, Andrei Cristea. O situaţie mai specială a fost în 1993, când Steaua a întâlnit Hajduk într-o grupă a Ligii Campionilor. Scorul general a fost favorabil Stelei (0-1, 4-1) însă mai departe s-a dus Hajduk.
Vedeta echipei antrenate de Marijan Pusnik este atacantul Tino Susic, care a înscris 12 goluri în ultimul sezon. Portarul Lovren Kalinic face parte din lotul echipei din Split, ca şi Mario Bencun, mijlocaş central care a evoluat anul trecut la FC Braşov.
“ Întâlnim cel mai titrat adversar din cei cu care puteam juca. Va fi o sărbătoare pentru Iaşi, în Copou va veni un club de mare tradiţie, cu o galerie, Torcida, fabuloasă. Am jucat contra echipei Hajduk când eram la Dinamo, ştiu ce spun. Ei pornesc ca favoriţi, însă noi ne jucăm şansa”, a declarat Florin Prunea, preşedintele clubului ieşean.
 
 

Comentarii