Vîntu audiat în legătură cu o mită de un milion de euro

vineri, 29 iulie 2016, 01:49
1 MIN
 Vîntu audiat în legătură cu o mită de un milion de euro

In dosar este vehiculat numele liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, aflat de vineri la Penitenciarul Rahova, după ce a fost condamnat la şase ani şi două luni de închisoare în dosarul delapidării Petromservice, a fost citat să se prezinte ieri la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a da declaraţii într-un nou dosar care îl vizează. Anchetatorii fac cercetări pentru cumpărare de influenţă, Sorin Ovidiu Vîntu fiind suspectat că i-ar fi promis unui politician un million de euro pentru ca acesta să intervină în sprijinul omului de afaceri. Potrivit unor surse judiciare citate de DIGI 24, în dosar sunt vehiculate şi numele lui Călin Popescu Tăriceanu şi Bogdan Olteanu.
Sorin Ovidiu Vîntu execută, din 22 iulie, o pedeapsă de şase ani şi două luni primită la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul Petromservice.

Vîntu mai are trei condamnări, două definitive, în dosarul privind şantajarea lui Sebastian Ghiţă şi, respectiv, cel privind favorizarea lui Nicolae Popa, şi una în fond, contestată de omul de afaceri, privind devalizarea Fondului Naţional de Investiţii.
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, ieri, că în activitatea sa nu există fapte de corupăie dar se aşteaptă ca, odată cu apropierea alegerilor, mai multe persoane arestate, condamnate sau anchetate să facă denunţuri împotriva sa.

 

Comentarii