Vosganian a parcat în curtea lui Tăriceanu. Va activa în grupul ALDE

miercuri, 02 septembrie 2015, 01:59
2 MIN
 Vosganian a parcat în curtea lui Tăriceanu. Va activa în grupul ALDE

Senatorul Varujan Vosganian s-a reorientat politic. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat ieri faptul că senatorul de Iaşi va activa în grupul liberal-conservator ALDE. O decizie similară a fost luată şi de senatorii liberali Ioan Ghişe şi Lucian Iliescu, primul urmând să se înscrie în Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), iar al doilea în UNPR. Senatorul Vosganian nu a putut fi contactat ieri pentru a preciza motivele deciziei sale.

Vosganian este unul din cei mai vechi parlamentari, el activând încă din 1990 în Consiliul Provizoriu de Uniune Naţională, primul parlament postdecembrist. A fondat Partidul Alternativa României în 1996, pe care l-a şi condus până în 1999. PAR şi-a schimbat nu­me­le în Uniunea Forţelor de Dreapta în 1999, Vosganian rămânând în conducerea acesteia din poziţia de copreşedinte şi ulterior preşe­dinte, până în 2003. UFD a fuzionat prin absorbţie cu PNL în 2003, Vosganian devenind astfel membru al acestui partid.

Vosganian a demisionat din PNL în februarie, după ce preşedintele partidului, Alina Gorghiu îi solicitase public să aleagă între demisie şi excludere. Solicitarea imperativă a Alinei Gorghiu a survenit după ce Senatul respinsese cererea DIICOT de admitere a începerii urmăririi penale a lui Vosganian într-un dosar în care prejudiciul a fost estimat la 367 milioane lei.
 

Comentarii