Curatenia in bucatarie

Subtitlu

miercuri, 30 mai 2007, 18:05
1 MIN
 Curatenia in bucatarie

Atunci cind nu mai poti aprecia frumusetea lemnului, este timpul pentru o curatare. A curata mobilierul din lemn poate fi periculos daca sint aplicate metode gresite. Cheia succesului este sa se inceapa cu agenti de curatare blinzi, si apoi, daca este necesar, sa se apeleze la solutii mai puternice care initial, trebuie sa fie testate pe suprafete mici si ascunse, cum ar fi interiorul unui picior al mesei.

Pentru inceput inmuiati un betisor de bumbac cu apa. Adaugati citeva picaturi de detergent lichid si testati. Daca suprafata rezista, atunci faceti o solutie de apa cu detergent si stergeti intreaga suprafata. Nu suprasaturati lemnul, mentineti buretele aproape uscat si clatiti des. De asemenea, puteti incerca cu solutii minerale, o cirpa curata si cu miscari circulare puteti trece la indepartarea petelor.

Lemnul care ramine cu un aspect neplacut dupa aplicarea solutiilor necesita refinisare. Incercati sa curatati cu alcool denaturat pe o arie mica. Daca petele nu sint dizolvate, atunci este nevoie de aplicarea de uleiuri, lacuri , poliuretanuri sau curatare cu tratamente profesionale.

Odata ce este curatat lemnul va trebui sa fie protejat. Finisarea poate fi facuta cu ceara, aplicata cu o cirpa curata pe suprafata care initial a fost frecata usor, astfel incit ceara sa se aplice in mod egal. Ceara poate fi de albine sau ceara microcristalina, care este mai rezistenta la caldura.

Comentarii