La masa

miercuri, 04 aprilie 2007, 18:30
2 MIN
 La masa

 

Margarete de matase: Luati un ghiveci de ceramica (alba, daca se poate) de forma dreptunghiulara, legati-l cu o panglica in culori pastelate si plantati in el iarba cumparata de la pet shop, sau niste griu. Oricum, ceva care sa fie verde in citeva zile. In mijlocul ierburilor puneti citeva margarete de matase.

 

 

 

 

 

 

Paste cu palarie: Daca aveti o palarie de paie, una de dimensiuni decente, nu un sombrero, puneti-o in mijlocul mesei pascale si umpleti-o cu oua colorate, sau scrise, daca aveti rubedenii care scriu oua.

 

 

 

 

 

 

Flori si oua: Aveti nevoie de citeva flori foarte inflorite. Puteti folosi trandafiri, narcise etc. Taiati scurt codita florilor si puneti-le sa pluteasca pe apa, in vase de sticla. In mijlocul florilor asezati citeva oua, golite de continut, ca sa nu cumva sa scufunde „ambarcatiunea".

 

 

 

 

 

Cesti vechi si flori noi: Serviciile de ceai de pe vremuri, cu motive florale bogate si pretentioase arata foarte sic daca le umpleti cu flori de primavara. Lacramioare, brinduse, viorele, orice e bun.

 

 

 

 

 

 

Suporturi de luminari: Cautati prin casa suporturile de luminari si aliniati-le in fata dumneavoastra. Decideti care ar fi potrivite ca suport de oua (adica pe care ar sta oul, fara sa trebuiasca sa-l tot cautati pe jos, la cea mai mica atingere) si asezati-le prin casa. Folositi luminari in forma de ou, sau pur si simplu oua colorate.

 

 

 

 

 

 

Laleaua din ou: Goliti de continut atitea oua, cite persoane sinteti la masa, asezati oul in suport de ou in dreptul fiecarei farfurii, iar in ou infigeti cite-o floare de primavara. Daca ouale sint nevopsite, puneti flori de culoare alba, pentru un aspect foarte delicat.

 

 

 

 

 

Servetele stilate: Daca aveti invitati la masa, in loc de clasicele cartonase cu numele musafirului pe ele, folositi oua pe care scrieti cu liner-ul numele respectiv. Asezati oul in farfurie, deasupra servetului, care in astfel de ocazii va fi obligatoriu din material textil.

 

 

 

 

 

Ridichea fermecata: Chiar daca ouale si Pastele rimeaza foarte bine, nu uitam ca-i primavara si ca avem si ridichi la masa. Alegeti ridichi frumoase, cu tot cu frunze, pe care le curatati de pamint si le prindeti cu o sforicica in jurul servetului de pinza din farfurie.

Comentarii