SC Drumuri si Poduri, condusa doar de personalitati

miercuri, 18 aprilie 2001, 23:00
2 MIN
 SC Drumuri si Poduri, condusa doar de personalitati

Subprefectul Constantin Hutu a demisionat din functia de membru al consiliului de administratie de la SC Drumuri si Poduri SA. Motivul pentru care a renuntat la aceasta calitate este cel al incompatibilitatii cu postul de subprefect al judetului. Pentru completarea locului ramas vacant Adunarea Generala a Actionarilor de la SC DP SA a numit in functia vacanta un consilier judetean, pe Ioan Ciobanu, fost viceprimar al municipiului Botosani in perioada 1996-2000. Constantin Hutu afirma ca vina pentru situatia financiara dificila a unitatii nu apartine conducerii instalate in 2000. "Potrivit legislatiei in vigoare, Curtea de Conturi nu are dreptul sa efectueze controale la societatile comerciale. La solicitarea domnului Aniculaese s-a facut totusi o verificare axata pe venituri si cheltuieli, limitata insa la anul 1999. Bilantul si controlul s-au efectuat pe anul 1999 cind eu nu activam acolo, insa concluziile au fost prezentate in 2000 cind am devenit director adjunct si de aceea s-a creat impresia ca as fi fost vinovat de ceea ce s-a intimplat acolo", ne declara subprefectul.
Constantin Hutu a fost numit director adjunct al SC DP SA in februarie 2000 conducind pina in august 2000 societatea impreuna cu Eugen Oniciuc care a ocupat postul de director general. In ciuda concluziilor Curtii de Conturi in urma controlului efectuat la societate, pe care noi le-am prezentat pe larg intr-un numar de acum citeva saptamini, AGA nu a luat in discutie vreo sanctionare a fostei conduceri a societatii. Actualul consiliu de administratie are trei membri, in afara celui amintit, ceilalti doi fiind senatorul Dumitru Codreanu si consilierul judetean Ioan Brinzei cel din urma fiind si directorul general al societatii. Surprinde faptul ca senatorul Codreanu detine in continuare functia de membru al consiliului de admnistratie de la "Drumuri si Poduri", el fiind unul dintre foarte putinele cazuri de parlamentar botosanean care este membru al unei societati subordonate Consiliului Judetean sau Consiliului Local. Codreanu a dobindit postul in august 2000 cind era consilier judetean dar nu si-a dat demisia dupa ce a devenit senator. "Anul trecut au fost discutii in parlament pe aceasta tema dar pina la urma nu s-a decis ca parlamentarii sa nu poata ocupa astfel de functii", mai spune subprefectul Hutu.
Intr-adevar nimeni nu-i interzice unui parlamentar cu un salariu de zeci de milioane sa fie membru al unui CA aducator de indemnizatii lunare. "In principiu nu este interzis unui parlamentar sa faca parte dintr-un CA la o societate cu capital majoritar de stat. Insa nu este moral. Eu unul nu fac parte din nici un CA si nu cred ca vreun parlamentar PDSR din Botosani este", ne declara deputatul Mihai Balta, presedintele organizatiei PDSR Botosani. (S.B.)

Comentarii