Cele mai deosebite mese de Revelion, la Iasi

marți, 30 decembrie 2003, 00:00
3 MIN
 Cele mai deosebite mese de Revelion, la Iasi

Ati visat sa va petreceti Revelionul pe Coasta de Azur sau in Bahamas si nu ati reusit sa ajungeti acolo? Nu disperati. Chiar daca ati ramas in Iasi, puteti avea parte de o petrecere deosebita. Aceasta, gratie efortului citorva restaurante de a oferi meniuri ce-ti lasa gura apa sau care sint atit de neobisnuite, incit abia astepti sa le experimentezi.
Ginger Ale: Revelion romantic, la lumina luminarilor
Pentru iesenii mai romantici de felul lor, o locatie ideala pentru petrecerea noptii dintre ani pare a fi restaurantul cu specific irlandez „Ginger Ale”. Acesta, miine seara, se va remarca nu doar prin decorul deosebit. Clientii vor trebui sa uite pina dimineata ca becul a fost inventat si vor sta la lumina luminarii. Meniul va fi unul pe masura atmosferei. Frigarui cu brinza Rochefort si frigarui cu creveti si rosii, canapes cu brinza Camemebert si piept de pui, rulada de pui in aftic si rulada cu ciuperci se vor servi ca gustari reci. Ca gustari calde, in meniul de revelion de la „Ginger Ale”, care costa 1,6 milioane lei, se vor gasi, printre altele, rulouri din cirnati cu ficat de rata, bulete de pui cu susan si drob de purcel. Dupa un somon fiert in vin alb, pe mese va aparea felul principal, constind in «involtini» din curcan cu ficat si sos de fructe de padure, ca desert servindu-se „iceberg” in ciocolata si pere in vin rosu cu inghetata.
Revelion frantuzesc la Casa Bilius
Chiar daca nu vor fi la bordul unui «bateau-mouche» pe malul Senei, iesenii iubitori ai bucatariei cu specific frantuzesc pot avea pe masa de Revelion citeva dintre aceste mincaruri la Casa Bilius, un restaurant situat in Copou, pe strada George Topirceanu. Este poate unicul loc din Iasi unde se va minca miine seara celebrul „foie gras”, constind in ficat de gisca ingrasata asortat cu sos fin de cirese. „Preludiul” se va face insa cu alte feluri de mincare, unele cu specific romanesc: piftie, rulou de sunca de pui, rosii umplute, chiftelute cu susan, muschi de ton cu maioneza etc. Meniul va mai cuprinde file de salau cu creveti pe pat de spanac cu sos de migdale, pui umplut cu orez si stafide, file de vita si porc impanat cu cabanos si usturoi. Bautura va fi asortata cu mincarea, organizatorii pregatind de la tuica pina la sampanie, totul in pretul unui bilet de 2,5 milioane lei.
La restaurantul cu specific grecesc „RS”, meniul de revelion costa doua milioane lei, fiind si acesta destul de sofisticat: jambon, pastrama de pui, tartine cu icre rosii, cu icre aurii si icre tarama, file de somon fum? ca gustari reci, rulada de porc cu spanac, rulou din piept de pui, sarmalute cu mamaliguta si file de somon cu broccoli ca gustari calde, tort de ciocolata cu fructe asortate ca desert.
Revelion chinezesc la Bamboo Chinese
Cei care apreciaza mincarea cu specific chinezesc, cu doar 800.000 de lei, pot, de asemenea, petrece un Revelion pe cinste la „Bamboo Chinese”, un restaurant situat in apropiere de UMF. „Pachetele” din carne de porc cu legume, stelute cu susan, pui Shangai si salata de varza dulce sint mincarurile ce vor fi servite pentru inceput, asortate cu un pahar de vodca. Salau cu susan, orez cu creveti, frigarui de pui, cartofi Bamboo Chinese, salata chinezeasca mixta, porc cu urechi de lemn (cu ciuperci chinezesti), vacuta cu bambus, orez kurry cu legume sint sortimentele ce vor completa meniul, desertul constind inntr-un mix caramel Bamboo Chinese si inghetata prajita.
A fost odata in America: Little Texas
Mincare „TexMex”, adica cu specific texan si mexican, se va servi, unde altundeva, decit la „Little Texas”, meniul fiind tinut insa secret inca de organizatori. Fileul de vita marinata, cartofii copti de doua ori, placinta de mar cu inghetata este probabil sa nu lipseasca din meniul de miine seara. Concursul de dans si tombola organizate pentru clienti vor da o nota specifica noptii de Revelion, pentru care cei interesati trebuie sa scoata din buzunar 50 de euro. (Mirela CORLATAN)

Comentarii