Soia este din nou la moda

duminică, 08 aprilie 2001, 23:00
1 MIN
 Soia este din nou la moda

Soia sau "carnea vegetala" a ajuns un produs foarte cautat pe piata ieseana. Hulita in perioada comunista, ajunsa in sloganuri de genul "Nu mai vrem salam cu soia", alimentul si-a inceput o noua perioada de glorie. Pretul mic si perioada de post dinainte de sarbatorile de Paste au adus la tarabele sau magazinele care vind soia o multime de cumparatori. "Eu sint pensionara si nu-mi permit sa iau prea multa carne. De aceea cumpar soia. Cu o suta de grame fac o tocanita de te lingi pe degete, cu gust de ciuperci. Daca adaug un cartof, un morcov si ceva verdeturi, fac chiftelute care-mi ajung trei zile", spune Maria Dobrea. Produsul poate fi gasit in pungute in piete sau la tarabe, la preturi de pina la 17.000 de lei. Mai nou, au aparut si magazine care vind soia la vrac, la pretul de 9000 de lei suta de grame. In Podu-Ros sau in statia de tramvai din Tirgu Cucu, vinzarea alimentului vrac este in floare. "In perioada de post am avut foarte multi clienti. Nici nu m-am asteptat sa se vinda atit de bine", spune una dintre vinzatoare de la o taraba de linga Piata Nicolina. Din soia se pot face ciorbe, tocanite, gulas condimentat si chiftelute. Acest fel de "carne" a ajuns sa fie o optiune pentru iesenii care nu au prea multi bani. (Dana PAVEL)

Comentarii