„Sarbatoarea dulcetii”, in parcarea manastirii Golia (GALERIE FOTO&VIDEO)

vineri, 12 octombrie 2012, 12:13
2 MIN
 „Sarbatoarea dulcetii”, in parcarea manastirii Golia (GALERIE FOTO&VIDEO)

La editia din acest an a targului "Sarbatoarea dulcetii", cei mai multi dintre participanti au venit in intampinarea iesenilor cu mai multe retete inedite. Pe langa dulceturile traditionale, in parcarea manastirii Golia se comercializeaza si multe sortimente din legume sau de legume in combinatie cu fructe.

De exemplu, de la unul dintre standuri se poate cumpara dulceata de masline cu portocale si migdale, de morcov cu miez de floarea soarelui, de gogonele cu nuca, de telina cu mere sau de dovleac cu catina.

"Imi place foarte mult sa fac combinatii. Nu ma atrag cele simple, traditionale, pe care toata lumea le are si le face in casa. In total, sunt vreo 70 de sortimente, iar ale mele personale in jur de 45-50. Sa stiti ca, pana nu degusta, lumea este reticenta, de aia fac clatite, ca sa-i dau ocazia omului sa si guste dulceata, pentru ca mi se pare mult mai ok. La dulceata de legume, lumea a fost foarte deschisa, a trezit interes de la inceput, adica de anul trecut. Cel mai mult s-au vandut dulceturile din legume si combinatiile astea ciudate: pere cu mac, pepene galben cu mac, pepene galben cu stafide, miez de pepene rosu cu rosii coapte… Sunt niste combinatii pe care lumea chiar le agreeaza", a precizat Elisabeta Neagoie din judetul Prahova.

Degustarea costa 3 lei, iar borcanele cu dulceata, indiferent de sortiment, se vand cu 15 lei.

Alti comercianti, pentru a-si atrage clienti, dau dovada de creativitate in promovarea produselor. De exemplu, la standul producatorului "Pofta focului", se vand "gogosari alintati", "gogosari mondeni", "muraturi alese", "zacusca patimasa", "salatuca in trei culori" sau "dulcegarie de pere malaiete".

"Aceste texte haioase au, firesc, scopul de a atrage atentia si chiar reusesc", a spus  producatorul Gica Neamtu din Barnova.

Comentarii