Un orb a condus un BMW cu 136 km/h in Craiova

joi, 15 decembrie 2011, 17:35
2 MIN
 Un orb a condus un BMW cu 136 km/h in Craiova

 Un barbat nevazator a protestat, joi, intr-un mod inedit fata de "nepasarea" cu care sunt tratate persoanele cu handicap fizic, el conducand, sustinut de un copilot, un autoturism BMW cu 136 de kilometri la ora, stabilind astfel un record national de viteza si vrand sa concureze si la nivel mondial.

Cursa a fost organizata de Asociatia Tandem, in parteneriat cu BMW Group Romania, pe pista Aeroportului Craiova.

In acelasi timp, prin participarea la aceasta cursa, soferul nevazator a vrut sa stabileasca un record national la viteza pe o suprafata de o mie de metri si sa se pregateasca pentru un record mondial. Recodul mondial de viteza stabilit de o persoana nevazatoare a fost inregistrat SUA, respectiv 320 de kilometri la ora.

"Este un protest pe care il facem din cauza nepasarii. Am solicitat infiintarea unor scoli de caini ghizi pentru persoanele fara vedere, am solicitat biciclete cu dublu loc, pentru ca si cei asemenea mie sa se poata bucura de viata. Mesajul meu e simplu: dati-mi bicicleta si nu mai urc la volan", a declarat Florin Georgescu.

Barbatul a fost sustinut de un copilot.

"Eu vad pentru el, insa el face toata treaba, doar il ghidez. Mai exista cazuri in care persoane fara vedere au urcat la volan in cazuri asemanatoare, pentru a stabili un record. Ne pregatim impreuna de ceva vreme, am mers cu un Matiz, acum suntem cu acest BMW si incercam sa mergem cat mai repede", a spus Alexandru Racanel, copilot.

Inainte de a intra in cursa oficiala, Florin Georgescu "s-a incalzit" pe pista. La una dintre curse, autoturismul pilotat de barbat a acrosat un aparat de masurare si omologare a vitezei, creand panica pentru cateva secunde.

Viteza stabilita de barbatul nevazator a fost inregistrata de Federatia Romana de Automobilism Sportiv.

Potrivit instructorului sportiv al Federatiei Romane de Automobilism, Leonard Stefanescu, vor fi preluate datele, iar oficializarea se va face la Bucuresti.

"Si pentru noi a fost un experiment deosebit. Noi am sincronizat echipamentele de start si de sosire, dupa ora oficiala a Romaniei, precizia a fost la miime de secundar. Timpul stabilit a fost cel care a rezultat din masuratori pe o mie de metri distanta", a declarat Leonard Stefanescu. (Mediafax)

Comentarii