Bureti pe pereti

marți, 21 august 2007, 20:56
3 MIN
 Bureti pe pereti

* Ne-am mai adus aminte de o chestie despre care n-am scris decit in treacat, zilele trecute – despre jocul Loto 6 din 49, mai exact. Daca am fi jucat (ceea ce nu s-a intimplat), oricum n-am fi nimerit numerele cistigatoare, asadar n-are rost sa ne ofticam, ceea ce va dorim si dumneavoastra. Singurul sfat pe care vi-l putem da este sa renuntati la datele de nastere ale celor dragi, fiindca, din cite am auzit noi, exista destul de putini oameni nascuti pe datele de 43, 45, 47, 48 etc. ale lunii. In plus, daca sinteti doamna (domnisoara) plina de cochetarie si treceti virsta dumneavoastra de 32 de primaveri pe fluturas, s-ar putea sa va para rau dupa aia ca n-ati fost sincera si n-ati scris 46 sau chiar 49 de anisori.

* Alaltaieri am vazut din nou la aproape toate jurnalele de stiri de pe aproape toate posturile materiale despre multele scoli romanesti care sint scoli doar cu numele, cu peretii cu buretii, cu igrasia de pe ei si cu tencuiala care cade in cap. Chiar ne putem lauda lumii intregi ca in Romania, odata cu inceperea noului an scolar, va creste cantitatea de tencuiala pe cap de elev! Cele mai multe materiale pe tema asta vazute la televizor contineau in titlu sau in explicatiile prezentatorului formularea „elevii vor invata carte pe santier". Cu toata sinceritatea, noi ne-am bucura ca unii dintre elevi sa invete macar meserie pe santier, de la mesteri – ceea ce ne indoim tare, daca stam si ne gindim la calitatea multor meseriasi din ziua de azi care n-au plecat la munca in strainatate (si n-au plecat fiind prea buni, nu-i asa?). Oricum, putem vedea partea buna a lucrurilor: elevii vor putea sterge tabla cu buretii de pe pereti.

* Foarte interesant documentarul de pe History revazut de noi luni noaptea, despre vechile temple cambodgiene (printre care, cel de la Angkor) distruse si batjocorite de Khmerii Rosii. La un moment dat, cea care a facut subtitrarea in romana (Anca Baciu, pe numele ei, daca nu ne inselam), a bagat „trupele Pol Pots", ceea ce demonstreaza ca o eventuala cunoastere a limbii engleze nu te face automat si specialist in istorie (sau nu te umple de cultura generala cum se umplu ardeii umpluti, ca sa spunem asa). In original era „Pol Pot’s", adica „trupele lui Pol Pot" – Khmerii Rosii (fara tricolor). Am auzit noi despre o persoana care citise absolut totul despre asasinarea lui J.F. Kennedy, dar habar n-avea cine sau ce e Dallasul.

* Ca tot veni vorba despre comunisti: parca am mai pomenit si acum citiva muuuulti ani despre reclama aia la deodorantul Glade, pe care nu e indicat sa o urmaresti in timpul mesei si care ne prezinta un copil asiatic asezat pe veceu, facind caca si zicind „Pfui, ce urit miroase!", apoi asteptind sa vina mama-sa cu produsul de astupat duhoarea. De ce pomenim din nou despre ea? Fiindca am vazut-o din nou la televizor, acum, in august 2007, dupa atita vreme. Ne-am mirat de niste chestii: intii, ca fostul pusti acum ar fi trebuit sa aiba virsta de insuratoare. Apoi, stam si ne intrebam oare ce naiba o fi mincat el, de dureaza asa de mult. Prune cu lapte, pepene cu bere?

* Si, ca tot veni vorba despre intrebari, despre mirosuri, despre arome: ce inseamna, totusi, un pliculet, un chips, o margarina, o ceva „cu savoare de sunca"? Sau cu aroma de sunca sau cu extract de sunca sau de bacon sau de gaina, de la caz la caz. Ne amintim ca, de fiecare data cind treceam cu masina pe linga un anumit combinat avicol, eram nevoiti sa inchidem geamurile si sa ne tinem rasuflarea pret de doi kilometri, altfel putoarea ne muta nasul din loc; aia sa fie aroma de gaina sau cum? Cum se da chipsurilor aroma de sunca: se tin o luna intr-un combinat porcicol sau se freaca de spatele scroafelor?

Comentarii