Dumitru Oprea: „Guvernul trebuie să aibă un control riguros asupra arieratelor autorităţilor locale”

luni, 18 martie 2013, 17:26
1 MIN
 Dumitru Oprea: „Guvernul trebuie să aibă un control riguros asupra arieratelor autorităţilor locale”

Senatorul PDL Dumitru Oprea atrage atenţia că este nepermisă confuzia propagată de guvern în privinţa arieratelor autorităţilor locale şi a rostogolirii datoriilor.

Într-un document adresat luni, 18 martie 2013, Ministrului delegat pentru Buget, domnul Liviu Voinea, parlamentarul ieşean a amintit că acest subiect a declanşat mari nemulţumiri, chiar şi la nivelul liderilor locali ai USL.

Dincolo de dezbaterile pe marginea ordonanţei de urgenţă aprobată pentru rezolvarea acestei probleme, Dumitru Oprea i-a solicitat ministrului Voinea să facă precizări mult mai clare privind controlul arieratelor autorităţilor locale şi a valorilor înregistrate pe fiecare judeţ şi primărie din ţară. În acelaşi timp, senatorul PDL a cerut clarificări în legătură cu sursa fondurilor disponibile pentru acordarea de împrumuturi, în condiţiile în care rata de colectare a taxelor şi impozitelor la buget este din ce în ce mai mică.

În finalul documentului adresat Ministrului delegat pentru Buget, parlamentarul ieşean a solicitat să se prezinte modul în care se va urmări recuperarea împrumuturilor şi arieratelor de la autorităţile locale, având în vedere intenţia de rostogolire a datoriilor la nesfârşit.

Comentarii