Viceprimarul Iaşului, liberalul Marius Dangă, susţine că demisia sa din funcţie e oricând posibilă

duminică, 09 martie 2014, 17:16
3 MIN
 Viceprimarul Iaşului, liberalul Marius Dangă, susţine că demisia sa din funcţie e oricând posibilă

Viceprimarul municipiului Iaşi, liberalul Marius Dangă, susţine că demisia sa din funcţie este oricând posibilă, precizând că PNL încă aşteaptă un răspuns din partea PSD Iaşi privind colaborarea în Consiliul Judeţean, unde relaţiile dintre cele două partide sunt tensionate.
Marius Dangă a afirmat că demisia sa din postul de viceprimar al municipiului este posibilă oricând, adăugând că mingea e în terenul PSD, după ce liberalii au cerut social-democraţilor să nu mai blocheze proiecte de hotărâri în Consiliul Judeţean, unde preşedinte este Cristian Adomniţei, membru PNL.
"Mingea e în celălalt teren (al PSD – n.r.). Va trebui prin fapte ca PSD să ia o decizie. În Consiliul Local, dominat de PSD, noi liberalii am mers pe respectarea cuvântului, dar în Consiliul Judeţean ar fi trist ca un proiect frumos să se rupă doar pentru că PSD a lăsat relaţiile din consiliu pe mâna unui tânăr orgolios care a decis să fie vedetă", a spus Marius Dangă.
El a recunoscut că se referă la liderul consilierilor judeţeni PSD Iaşi, Cristian Stanciu, pe care l-a numit "tânăr vătaf".
Marius Dangă a afirmat că PNL Iaşi nu a început negocieri cu PDL şi PPDD la nivel local, pentru a forma noi majorităţi în consiliul local şi consiliul judeţean.
"Aşteptăm să vedem cum acţionează cei de la PSD. Noi nu avem o atitudine moale în raport cu PSD, ci una corectă. Dacă lucrurile nu se vor aşeza, veţi vedea şi o altă faţă a noastră”, a mai spus viceprimarul Iaşului, totodată liderul pe municipiu al liberalilor.
În urmă cu o săptămână, liderul PNL Iaşi, Cristian Adomniţei, afirma că în cazul în care PSD se va opune în continuare în Consiliul Judeţean proiectelor importante pe care el le va promova, atunci colaborarea PNL-PSD va înceta la Iaşi.
Totodată, Adomniţei spunea că viceprimarul liberal al municipiului Marius Dangă îşi va da demisia.
Şeful CJ Iaşi acuza că reprezentanţii PSD Iaşi au votat împotrivă acordului cadru privind refacerea unor drumuri în judeţ şi s-au împotrivit ca o parte a terenului de la societatea Fortus să fie preluat de Consiliul Judeţean, pentru realizarea unui parc industrial.
Conducerea PSD Iaşi a respins acuzaţiile formulate de Adomniţei, pe care le-a calificat drept "o încercare de factură discutabilă de a justifica, în faţa opiniei publice, o serie de eşecuri reale sau potenţiale ale şefului liberal al CJ Iaşi".
La Iaşi, atât în Consiliul Local, cât şi în Consiliul Judeţean, majoritatea este asigurată de PSD şi PNL.
În Consiliul Local, PSD are 13 consilieri, PNL – şase, PDL – cinci, iar PPDD – trei.
În Consiliul Judeţean, liberalii deţin doar 11 mandate, faţă de 14 mandate cât are PSD. PDL numără şapte consilieri judeţeni, iar PPDD – patru.
PSD şi PNL şi-au împărţit cele două posturi de viceprimar ale municipiului şi cele două funcţii de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean.

Comentarii