Obama a plecat în turneu în Africa. Prima ţară vizitată – Kenya

vineri, 24 iulie 2015, 10:40
1 MIN
 Obama a plecat în turneu în Africa. Prima ţară vizitată – Kenya

Preşedintele american, Barack Obama, a plecat joi la bordul avionului Air Force One într-un turneu prin Africa a cărui primă etapă va fi capitala Kenyei, Nairobi.

Barack Obama a decolat în jurul orei 00.28 GMT spre Kenya pentru prima sa vizită în calitate de preşedinte în această ţară, de unde era originar tatăl său, după care va merge în Etiopia, fiind primul preşedinte american primit la Addis Abeba.

În aceste două ţări, liderul de la Casa Albă va discuta probleme legate de democraţie, sărăcie, drepturile omului şi securitate regională.

Preşedintele Statelor Unite este aşteptat să abordeze cu precădere ultimul aspect în Kenya, o ţară traumatizată de atentatele comise de shebab, insurgenţi islamişti somalezi afiliaţi organizaţiei Al Qaida. De altfel, autorităţile americane şi kenyene au întărit drastic securitatea în capitala Nairobi, de teama unor posibile atentate cu ocazia acestei vizite pline de semnificaţii.

"Africa este un loc cu un dinamism de necrezut, unde se află unele pieţe cu cea mai mare creştere din lume, oameni extraordinari, cu o rezistenţă extraordinară", a declarat miercuri Barack Obama primind la Casa Albă diplomaţi, lideri politici şi economici şi ONG-uri africane.

"Din acest motiv, în calitate de preşedinte, acţionez din plin pentru ca relaţiile noastre cu Africa să atingă o nouă dimensiune", a adăugat el, citând creşterea exporturilor americane spre continent, lansarea unor iniţiative pentru dezvoltarea comerţului, sănătăţii sau securităţii alimentare.

agerpres.ro

 

Comentarii