Divergente de la salariile la Ambulanta

joi, 09 iulie 2009, 21:52
2 MIN
 Divergente de la salariile la Ambulanta

Cel putin asa sustine Nicusor Curteanu, managerul unitatii, care a inaintat un memoriu pe aceasta tema institutiilor ce asigura plata serviciilor prestate de Salvare. Directorul precizeaza ca SJA are datorii de peste 300.000 de lei, dintre care peste 70.000 numai la carburant. In plus, sunt restante la plata celui de-al 13-lea salariu pe anul trecut si a primei de stabilitate, ambele prevazute de lege.

Toate cheltuielile unitatii au crescut anul acesta, atat din cauza majorarilor salariale acordate prin lege, cat si prin cresterea adresabilitatii din partea populatiei. Potrivit lui Nicusor Curteanu, in 2005 subordonatii sai au primit 27.000 de solicitari, iar anul trecut aproape 40.000. "Anul acesta estimam sa ajungem la peste 44.000 de solicitari. Pai in aceste conditii cum sa putem exista cu bani mai putini decat primeam anul trecut? Doar noi si Braila suntem intr-o asemenea situatie si asta pentru ca este rea-vointa si nu ni se acorda fondurile necesare. Programul informatic pur si simplu respinge fisele si nu mai primim banii", a precizat Nicusor Curteanu, manager al SJA.

In replica, reprezentantii institutiilor coordonatoare din domeniul sanitar sustin ca Ambulanta nu ar avea atatea probleme financiare daca s-ar diminua salariile. "Am inteles de la Directia de Sanatate Publica (n.r. – DSP) ca cei din conducerea Ambulantei au salarii de 13-15.000 de lei. Pai eu le spun ca, daca au intr-adevar probleme cu bugetul, sa-si mai reduca un pic salariile in primul rand", a precizat Rodica Hutuleac, presedinte director general al Casei de Asigurari de Sanatate (CAS).

Controale trimise la Salvare

Directorul Ambulantei considera ca prin generarea unor astfel de discutii, nu se urmareste decat gasirea unui motiv pentru inlocuirea sa. De fapt, nu mai departe de saptamana trecuta, Salvarea a fost supusa unui control din partea DSP si CAS, in care s-au urmarit indicatorii indepliniti si cheltuielile facute de unitate in ultima perioada.

"Au fost o multime de controale si nu s-a gasit nimic in neregula. Sunt alte interese si imi pare rau ca se incearca distragerea atentiei de la problemele importante. Eu, timp de sase luni, nu am mers sa ma plang nicaieri ca am avut un buget sub cel real si s-au decontat doar trei sferturi din solicitari", a mai spus managerul SJA, care a precizat ca are un salariu de baza de 2.900 de lei, o indemnizatie de conducere de 1.000 de lei, dar si alte sporuri acordate conform legii.

 

Sursa: Monitorul de Botosani

Comentarii