Dupa prima sesiune de admitere, peste 2.000 de candidati au ales sa-si continue studiile in cadrul Universitatii „Stefan cel Mare”

miercuri, 01 august 2012, 19:50
4 MIN
 Dupa prima sesiune de admitere, peste 2.000 de candidati au ales sa-si continue studiile in cadrul Universitatii „Stefan cel Mare”

1.365 de bacalaureati si-au asigurat un loc la una din directiile de studiu ale universitatii sucevene, inmatriculandu-se pe locurile pe care s-au inscris initial, acestia dobandind astfel statutul de student. Pentru programele de studiu de master ale USV s-au inmatriculat 321 dintre candidati iar pentru invatamant la distanta au optat 327 de tineri. Locurile ramase neocupate se vor reporta pentru sesiune de admitere din toamna care va debuta in data de 6 septembrie.

La Facultatea de Silvicultura, s-au inmatriculat candidati suficienti cat sa ocupe toate locurile bugetate, mai mult de atat, pentru toate cele 76 locuri cu taxa s-au inmatriculat candidati. La specializarea Silvicultura, cinci candidati au ocupat un loc finantat de stat avand media de admitere 10. De asemenea, toate mediile cu care candidatii au prins un loc subventionat au fost destul de mari, ele situandu-se in intervalul 8,20- 10.

Una dintre cele mai vanate specializari din cadrul USV a fost Kinetoterapie si motricitate speciala (Facultatea de Educatie Fizica si Sport), unde pe langa cei 17 viitori studenti bugetati, s-au mai inmatriculat alti 46 de candidati care au fost distribuiti pe locurile cu plata. Mediile de admitere ale celor care au prins un loc subventionat de la bugetul de stat este cuprinsa intre 8,81 si 8,15.

Facultatea de Mecanica, Mecatronica si Management nu a fost in topul preferintelor bacalaureatilor din acest an, prin urmare pentru toate cele sase specializaari ale facultatii, nici macar locurile subventionate de la bugetul de stat nu au fost ocupate integral. Astfel, la specializarea Inginerie economica in domeniul mecanic au ramas 21 de locuri libere, la Mecatronica- cinci iar la Tehnologia constructiilor de masini se vor reporta pentru sesiunea din toamna 32 de locuri bugetate la care se adauga zece locuri cu taxa. Pentru specializarea Echipamente pentru procese industriale, din cei 16 inscrisi s-au inmatriculat doar zece candidati, numarul locurilor finantate de stat fiind de 13. Cea mai mica nota de admitere in cazul Facultatii de Inginerie Mecanica, Mecatronica si Management a fost la specializarea Mecatronica, unde un candidat a fost admis cu 5,64 pe un loc subventionat de la bugetul de stat.

De cealalta parte, la Facultatea de Litere si Stiinte ale Comunicarii au fost ocupate aproape toate locurile bugetate, exceptie facand doar specializarile Romana- Franceza/ Germana si Franceza- Engleza unde au ramas neocupate cate sase locuri bugetate.

La specializarea Pedagogia invatamantului scolar si prescolar (Facultatea de Stiinte ale Educatiei) au fost ocupate atat locurile bugetate, cat si cele cu taxa. Mediile de admitere ale candidatilor care au prins unul din locurile subventionate de stat au fost cuprinse intre 9,33 si 9,87.

Locuri bugetate ocupate la toate specializarile Facultatii de Stiinte Economice si Administratie Publica

Zeci de candidati au optat sa-si continue studiile superioare in cadrul Facultatii de Stiinte Economice si Administratie Publica, in cazul catorva dintre specializarile facultatii inregistrandu-se o adresabilitatea foarte ridicata din partea bacalaureatilor.

La specializarea Administratie Publica, pe langa cei 16 viitori studenti bugetari, s-au mai inmatriculat alti 31de candidati care au fost distribuiti pe locurile cu plata. Mediile de admitere a celor care au prins un loc subventionat de la bugetul de stat sunt cuprinse intre 8,4 si 9,2.

La Asistenta manageriala si secretariat figureaza sase admisi la buget si 16 candidati care s-au inmatriculat la un loc cu taxa iar la Finante- banci, pe langa cele 20 de locuri subventionate, s-au ocupat si 15 candidati pentru locurile cu taxa. La specializarea Drept, unde concurenta a fost de zece candidati pentru un loc bugetat, s-au completat atat locurile bugetate, cat si toate locurile cu taxa.

12 viitori masteranzi cu media de admitere 10, la Facultatea de Stiintele Educatiei

Pentru studiile masterale, au fost scoase la concurs 435 de locuri finantate de la bugetul de stat, aproximativ 70% din totalul locurilor bugetate fiind atribuite programelor de master din clasele A si B, cele mai bine cotate de catre ministerul de resort.

La prima sesiune de admitere din acest an a universitatii sucevene, Facultatea de Stiinte ale Educatiei a fost una dintre cele mai cautate directii de studiu din cadrul USV, adresabilitatea absolventilor fiind extrem de ridicata pentru cele doua programe de studiu de master ale FSE.

La specializarea Managementul institutiilor educationale, 11 candidati au fost admisi cu note de 10, patru dintre acestia fiind admisi pe locurile cu taxa dat fiind faptul ca numarul locurilor subventionate scoase la concurs a fost de doar sapte. 42 dintre candidati au avut medii de admitere peste 9. Pentru specializarea Comunicare didactica, este consemnata inca o medie de admitere de 10.  

Locurile bugetate ale celor trei programe de studii masterale ale Facultatii de Inginerie Alimentara au fost completare integral, mai mult de atat, toti candidatii admisi pe unul din locurile suventionate au avut medii de admitere mai mari de 9,60.

(Adelina TALPALARIU)

Comentarii