Referendum in randul profesorilor suceveni pentru a decide daca se declanseaza greva generala in noiembrie

joi, 08 octombrie 2009, 20:02
2 MIN
 Referendum in randul profesorilor suceveni pentru a decide daca se declanseaza greva generala in noiembrie

Sindicatele au organizat un referendum pentru a consulta profesorii suceveni cu privire la greva generala anuntata pentru 16 noiembrie a.c. Astfel, timp de trei saptamani fiecare profesor va raspunde afirmativ sau negativ la intrebarea "Sunteti de acord cu greva?", urmand ca la finalul lunii in curs, in sedinta ordinara, sa se prezinte rezultatele referendumului, care vor fi apoi comunicate federatiilor.

"Referendumul a inceput pe 30 septembrie, timp de trei saptamani profesorii vor fi consultati cu privire la greva generala anuntata pentru luna noiembrie. Fiecare grupa sindicala va aduce rezultatele referendumului dupa consultarea maselor si functie de decizia federatiei, daca e posibil, vom vedea daca vom intra in greva generala cu o saptamana inainte de alegerile prezidentiale, pe 16 noiembrie, pentru o perioada nedeterminata" a declarat liderul Sindicatului "Bucovina" Radauti, Gheorghe Sorodoc.

De asemenea, s-a decis ca notele elevilor sa nu fie trecute in catalog, ci in caietele personale ale dascalilor, aceasta fiind o alta forma de protest a dascalilor.

Colegiul National al Liderilor Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant a hotarat ca pana in data de 6 noiembrie se va desfasura un referendum in randul membrilor de sindicat ai federatiei, pentru a-si exprima optiunea in vederea declansarii grevei generale pe termen nelimitat, incepand cu data de 16 noiembrie. Acest demers a fost propus si federatiilor componente ale Aliantei Bugetarilor. Potrivit articolului 49 din proiectul Legii salarizarii unitare, la trei zile de la data publicarii legii in Monitorul Oficial se abroga mai multe articole din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, cu modificarile si completarile ulterioare. Aceste articole fac referire la indemnizatia pentru personalul didactic care are resedinta sau domiciliul in mediul rural sau in localitati izolate, gradatia de merit, salariul de merit, sporul de stabilitate, sporul pentru suprasolicitare neuropsihica, indemnizatiile pentru personalul de conducere, de indrumare si de control si alte stimulente prevazute in contractul colectiv de munca. In acest context, FSLI ameninta cu declansarea oricaror forme de protest pentru a determina clasa politica sa elimine aceste prevederi din legea de salarizare unica pentru bugetari.

 

Sursa: Obiectiv de Suceava

Comentarii