Adieu, les bleus!

Subtitlu

joi, 17 iunie 2010, 23:03
3 MIN
 Adieu, les bleus!

Franta: Lloris – Sagna, Gallas, Abidal, Evra – Toulalan, Diaby – Govou (’68 – Valbuena), Ribéry, Malouda – Anelka (’46 – Gignac). Antrenor: Raymond Domenech.

Mexic: Perez – Osorio, Moreno, Rodriguez, Salcido – Juarez (’54 – Hernandez), Marquez, Torrado – Giovani, Franco (’61 – Blanco), Vela (’31 – Barrera). Antrenor: Javier Aguirre.

Arbitru: Khalil Al-Ghamdi (Arabia Saudita).

Cartonase galbene: Toulalan, Abidal / Franco, Juarez, Moreno, Rodriguez

0-1, min. 63: Barrera il lanseaza la limita ofsaidului pe Hernandez care ramine singur cu portarul si inscrie lejer

0-2, min. 79: Blanco executa un penalty pe jos, in dreapta portarului.  

Invinsa de Mexic in cel de-al doilea meci jucat in grupa A, Franta a spus, in proportie de peste 90%, adio Cupei Mondiale, indiferent de rezultatul meciului cu Africa de Sud. Asta pentru ca in ultima runda, se intilnesc Uruguay cu Mexic si cele doua echipe se califica la brateta cu un rezultat de egalitate. Istoria marilor competitii arata ca intotdeauna cind doua echipe au nevoie de un rezultat pentru a se califica impreuna, acel rezultat iese. Se mai pune un semn de intrebare din partea Mexicului, care ar putea forta locul I in grupa pentru a evita Argentina in optimi, insa, de obicei, prudenta invinge. Franta a pierdut sansa acestui Mondial pe mina proprie. Cu o caricatura de selectioner, cu umbra lui Zidane (Frank Ribéry) la mijloc, cu un virf mereu pe contrepied (Anelka), cu o linie defensiva catastrofala, "cocosii" au pierdut pentru prima data in fata "aztecilor" la o Cupa Mondiala, din patru intilniri disputate. Singurul jucator de clasa al nationalei lui Domenech a ramas inchizatorul Toulalan, care va lipsi in meciul cu Bafana-Bafana si asta este o problema chiar si pentru mica dregere a busuiocului.

Mexicul a excelat prin cei doi fundasi laterali, in special Salcido si prin recuperatorii de la centrul terenului, insa in atac a ratat cel putin sapte ocazii de gol, fata de una cu indulgenta a "cocosilor". Introducerea lui Barrera in locul lui Franco a fost inspirata, septarul mexican fiind la originea ambelor goluri, prin pasa data lui Hernandez si prin patrunderea din min. 78, soldata cu faultul lui Abidal in careu, care a lamurit lucrurile. Cit despre "les bleus" sa ne bucuram ca nu sintem francezi, dar nu prea mult fiindca in preliminariile Euro 2010, la cirma lor va fi un antrenor adevarat, Laurent Blanc.

Ultimele meciuri din grupa (22 iunie): Mexic – Uruguay, Franta – Africa de Sud.

Clasamentul grupei A

1. Uruguay     2          1          1          0          3-0     4

2. Mexic         2          1          1          0          3-1     4

3. Franta        2          0          1          1          0-2     1

4. Africa S.     2          0          1          1          1-4     1

Comentarii