Ambitii mari pe capul rugbistilor

joi, 12 august 1999, 23:00
3 MIN
 Ambitii mari pe capul rugbistilor

Fara indoiala, dupa ce a fost preluat de grupul de firme Nena, rugbiul a devenit unul dintre cele mai mediatizate sporturi la Iasi. Daca inainte soarta acestei formatii nu prea interesa pe nimeni, acum oamenii de bine, la costum si cravata, se calca pe bataturi pentru a intra in gratiile lui Petru Vieru, managerul formatiei. Acesta a anuntat ca doreste clasarea Politehnicii Nena pe locurile 1-6 in campionatul Diviziei Nationale. Este un obiectiv indraznet, pe masura ambitiilor celui care baga bani in aceasta formatie. Totusi, pe ce s-a bazat Petru Vieru cind si-a facut publice intentiile? Pe un lot care are experienta doar la nivelul diviziei secunde, "cirpit" cu juniori? Oricit de mare ar fi vointa jucatorilor, acest lucru nu e suficient pentru a depasi echipe ca Farul sau Universitatea Cluj. S-a vazut in partida din sferturile de finala ale Cupei Federatiei, cind iesenii au fost usor invinsi de Remin Baia-Mare, o formatie care s-a clasat in campionatul trecut sub viitoarele noastre adversare. Este un lucru stiut ca pentru a juca in grupa locurilor 1-8, Politehnica Nena trebuie sa se claseze in primele doua locuri intr-o grupa cu Farul, "U" Cluj si Minerul Lupeni. Fara a ne pretinde mari specialisti, cu actualul lot de jucatori misiunea echipei pregatite de Constantin Verives are mici sanse de a se realiza. Din pleiada de nume vehiculate privind eventuale transferuri, pina acum s-a realizat unul singur, si anume cel al timisoreanului Cosmin Ciorici. Mai nou, se pare ca si acesta are sanse sa cada. Desi jucatorul a ajuns la o intelegere cu echipa ieseana, Universitatea Timisoara nu doreste sa-i dea drumul lui Ciorici. Cum rugbistul nu este la final de contract cu echipa de pe Bega, s-ar putea ca Petru Vieru sa ramina si fara singurul jucator cu care ajunsese la un acord. Brezoianu, Vioreanu si Teodorescu (Universitatea Timisoara) nu au dat pina acum un raspuns, urmind sa se hotarasca dupa ce echipa nationala isi va incheia turneul din Franta. Un alt jucator contactat de Petru Vieru, Eduard Bors (CSM Kirschbaum Sibiu) a spus ca se mai gindeste, insa sansele ca acesta sa vina la Iasi sint minime. Chiar si in aceste conditii, lotul alcatuit numara peste 30 de jucatori, fiind cel mai numeros din intreaga tara. O buna parte dintre acestia vor juca in divizia secunda, la Hirlau, Petru Vieru dorind sa promoveze si aceasta formatie intr-un singur an. Iata insa numele celor pe care antrenorii Verives si Iftene vor conta in viitoarea editie de campionat: Todirasc, Negoita, Rotaru, Topala, Bursuc, Luta, Loghin, Colta, Dobre, Formagiu, Enachi, Afrasinei, Budisteanu, Bas, Munteanu, Grigoriu, Cojocaru, Ciubotaru, Matievschi, Nazarie, Costache, Cazacu, Saramet, Mocanu, Manole, Cuzic, Ursu, Luca, Ionescu si Hordila.
Echipa va pleca simbata la mare pentru prima data in ultimii 10 ani, intr-un cantonament de refacere. Sportivii vor fi cantonati timp de 10 zile in statiunea Olimp. Mai nou, au revenit la echipa si jucatorii Budisteanu si Saramet, cei doi prelungindu-si putin sejurul la mare. Din acest motiv ei au lipsit de la primele antrenamente, alegindu-se cu sanctiuni pecuniare. "M-am gindit si la excluderea din lot, fiindca nu tolerez actele de indisciplina. Am lasat echipa sa-i judece si coechipierii i-au acceptat in lot", ne-a precizat Petru Vieru. Deznodamintul era de altfel usor de anticipat, tinind cont de faptul ca Budisteanu si Saramet sint doi dintre cei mai buni jucatori ai Politehnicii Nena. Intrebat cum se asteapta sa fie impactul cu Divizia Nationala, Petru Vieru ne-a precizat: "Cu totii sintem constienti ca va fi greu, dar pe noi asta nu ne sperie. Deja profesorul Verives a inceput sa-i supuna pe baieti la niste antrenamente draconice, pentru ca dorim sa fim in forma maxima pe 23 octombrie, cind va incepe campionatul. Ne vor ajuta si meciurile din Cupa Federatiei, urmind sa sustinerm si partide de verificare. La mare vom intilni pe CFR Constanta si Calatis Daewoo Mangalia, iar la revenirea acasa vom face un amical si cu CSM Eldoforest Suceava. La sfirsitul lunii septembrie va fi si Memorialul Sandu-Ville Gorun, unde am invitat echipe puternice."
Asadar, totul este gindit in cele mai mici amanunte. Un singur lucru inca nu il stie nimeni. Cine va veni la Iasi? (Daniel SIMION)

Comentarii