Bagati-i la apa pe marinari!

vineri, 29 octombrie 1999, 23:00
2 MIN
 Bagati-i la apa pe marinari!

Nici nu s-au stins bine ecourile victoriei din meciul cu Universitatea Cluj, si rugbistii ieseni au in fata un nou examen decisiv pentru accederea in grupa de elita. De aceasta data ei vor intilni pe Farul Constanta, o echipa de valoare apropiata cu cea clujeana. Principala preocupare a antrenorul Constantin Verives inaintea partidei era gasirea unui inlocuitor pentru Luca, acesta avind o coasta fisurata. "Ma voi hotari inaintea meciului pe cine voi introduce in teren, insa s-ar putea sa-l titularizez pe Petcu." Acesta a fost legitimat zilele trecute si a mai jucat la Farul, acolo unde nu intra in gratiile profesorului Naca. O alta solutie pentru aripa stinga ar putea fi Ursu, insa acestea sint simple supozitii. Probabil ca Poli Nena va incerca sa joace asa cum a facut-o si in prima etapa. Atunci, cartea cistigatoare a fost jocul deschis in cimp, in mare viteza si molurile succesive. Clujenii au fost putin derutati si de latimea terenului, mai mica decit in mod obisnuit. Numai ca adversarii nostri de astazi sint avizati de aceste mici siretlicuri. Cum ei se gasesc intr-o pozitie ingrata, dupa infringerea de la Lupeni, e de asteptat un meci pe viata si pe moarte. "Marinarii" sint obligati sa cistige la Iasi pentru a prinde play-offul. In caz contrar, ei vor sta la mina Minerului, o echipa prea subtire pentru nivelul primei divizii. Daca va pierde astazi, iar Iasul si Clujul se vor impune la Lupeni, atunci Farul nu va prinde grupa de elita. Ar fi un dezastru pentru formatia care acum doi ani cucerea titlul national si juca in Scutul Europei. Avindu-l la timona pe Mihai Naca, fostul antrenor al echipei nationale, echipa de pe litoral este un nume mare in rugbiul romanesc. Cel mai cunoscut jucator care activeaza la Farul este Septar, acesta fiind titular in echipa nationala la Cupa Mondiala. Alaturi de Septar, jucator de linia a III-a, un alt rugbist de care Poli Nena trebuie sa se teama este Ciolacu, un transformer care, in general, nu iarta din pozitii favorabile. Asadar, atentie la neatentie, pentru ca orice greseli ii vor oferi acestuia posibilitatea de a puncta. "Baietii sint increzatori in sansa lor si vor sa faca un meci mare impotriva Farului. Stiu ca ei au o inaintare puternica, insa vom contracara acest handicap", ne-a spus antrenorul Verives. Asadar, exista toate premisele pentru un spectacol rugbistic care nu trebuie ratat, mai ales ca intrarea la meci va fi libera.
Echipele probabile:
Poli Nena: Colta, Coliba, Todirasc, Budisteanu, Cojocaru, Matievschi, Chiriac, Ciobotaru, Nazarie, Cazacu, Petcu, Rotaru, Cuzic, Manole si Mocanu.
Farul: Butuc, Calmacu, Chirita, Matasaru, Tigora, Crap, Ciolacu, Plugaru, Buruiana, Nicolae, Talaba, Septar, Cojocaru, Codea, Calancea.
Va arbitra Mircea Paraschiv (Bucuresti) (Daniel SIMION)

Comentarii