Bateria antiaeriana de la Iasi

luni, 15 octombrie 2001, 23:00
3 MIN
 Bateria antiaeriana de la Iasi

Simbata, la Bacau, Poli Unirea a reusit sa se mentina in graficul stabilit pentru atingerea virfului clasamentului, invingind pe Aerostar cu 3-0. Gazdele, palida umbra a formatiei puternice de altadata, care producea pe banda rulanta "materie prima" pentru divizia A, au de suportat ca ultim handicap, plecarea masiva a celor mai buni jucatori din sezonul trecut; de altfel, primul impuls la vederea jucatorilor gazda putea lesne sa fie intrebarea daca nu au chiulit de la liceul din apropierea stadionului pentru a veni la fotbal!
De aceea, startul timid al iesenilor a surprins, neputinta de a lega doua pase fiind pusa de antrenorul Kereszy pe seama jocului dur al adversarilor, desi cele citeva intrari bacauane care au depasit limita regulamentului au fost temperate imediat de arbitrul galatean Neagu, in plus, acesta a refuzat gazdelor in minutul 6 un penalty mult mai clar decit cel in urma caruia iesenii au stabilit scorul final. Intrarea gruparii din Copou in ritm normal s-a produs pe finalul primei reprize atunci cind "bateriile" bacauanilor, care au cautat sa compenseze lipsa de valoare si experienta printr-un travaliu deosebit, au inceput sa pilpiie. Abia atunci Poli a inceput sa "deseneze" frumos, diferenta neta de valoare iesind in evidenta pregnant dupa pauza.
Paradoxal, la capatul unui meci cistigat in deplasare cu 3-0 nu se poate spune ca vreun fotbalist iesean a rupt gura tirgului, diferenta fiind data de jocul pe ansamblu.
In aparare, Petrache a fost iarasi peste toti coechipierii lui, seful "antiaerienei" iesene anihilindu-l pe singurul angajat periculos al uzinei producatoare de avioane, virful Pintilie. Pe dreapta, Stamate a continuat seria gafelor copilaresti, Adrian Ilie (de la care a pornit faza din minutul 6, ce putea schimba total soarta jocului) trebuie sa inteleaga odata ca principala cerinta la un libero este de a nu gresi in aparare. Pe stinga, Gheban si Danut Munteanu nu s-au inteles in privinta marcajului la virful fals al gazdelor ce aluneca mereu linga mijlocasul dreapta al bacauanilor. Totusi, pe fondul impotentei gazdelor, Cimpeanu a somat in poarta.
La mijloc, scenariul a fost oarecum asemanator cu cel din meciul din urma cu o saptamina, cu Botosaniul. Juniorul Cristea a confirmat regresul in care se afla, Medeleanu a fost prezent in joc in ciuda reprosurilor permanente ce i s-au adresat de la inceputul meciului si pina a inscris golul doi, iar Tiron si-a facut iarasi datoria de "servant". Dupa primele 30 de minute de "somaj" si atacantii au pus indigoul peste meciul din etapa trecuta, Brighiu semnind un gol cu capul, iar Dobrea scotind untul din fundasii adversi prin sprinturile sale repetate. Schimbarile (au mai intrat Dragoi, Florin Dan si Sinmartean) efectuate la un scor in care armele taceau nu au adus vreun lucru spectaculos.
Per total, Poli a aratat ca este mult peste a cincea echipa a judetului Bacau, asa cum este cotata, la ora actuala, AS Aerostar si a ajuns la "adevar" la un singur punct de lider, Sportul Municipal Vaslui. (Ovidiu MINEA)

Comentarii