Beckham l-a invins pe Chivu

luni, 16 iunie 2003, 23:00
3 MIN
 Beckham l-a invins pe Chivu

Avocatul Joan Laporta a cistigat, duminica, alegerile pentru functia de presedinte al gruparii FC Barcelona. Laporta a obtinut 52,57% din voturi, devansindu-i pe Lluis Bassat (31,8 %), Jordi Majo (4,8 %), Josep Martinez Rovira (4,6 %), Josep Maria Minguella (3,6 %) si Jaume Llaurado (1,9 %). Laporta, in virsta de 41 de ani, este reprezentantul tinerei generatii, si a reusit sa-l invinga pe marele favorit, ziaristul Lluis Bassat. Joan Laporta, al carui slogan a fost „Barcelona inainte de toate”, a reusit o mare lovitura mediatica la inceputul saptaminii trecute, dupa ce clubul englez Manchester United a anuntat ca a ajuns la un acord cu FC Barcelona pentru transferul lui David Beckham.
Potrivit presei catalane, Laporta, sustinut de fostul jucator si antrenor olandez Johan Cruyff, ar urma sa aduca si alti doi atacanti, precum si pe portarul turc R?st? Recber. De asemenea, presa a anuntat ca Laporta negociaza cu olandezul Guus Hiddink pentru a-i succeda sirbului Radomir Antic in functia de antrenor. Sosirea echipei conduse de Laporta, care are o medie de virsta de 40 de ani, ar urma sa reprezinte un impuls de tinerete dat clubului. Unul dintre personajele importante ale campaniei avocatului a fost Sandro Rosell, fost responsabil la Nike, care a negociat si contractul intre firma de echipament sportiv si echipa Braziliei. Rosell a fost cel care a negociat cu Manchester United un eventual transfer al lui Beckham. Potrivit cifrelor oficiale furnizate de club, rata de participare la alegeri a fost de 53,79 la suta, un numar de 50.745 din cei 94.339 de abonati exercitindu-si dreptul de vot.
Chivu vrea sa ramina la Ajax
Llaurado, ultimul clasat, anuntase, in timpul campaniei electorale, ca, in cazul in care va cistiga alegerile, il va aduce la FC Barcelona pe Cristian Chivu de la Ajax. Chivu a declarat ieri insa, pentru site-ul „planetfootball.com”, ca nu a avut nici o intelegere cu Llaurado. „Faptul ca Barcelona ar fi ajuns la o intelegere cu mine este o timpenie. Nu am vorbit cu Llaurado sau cu Terraneo (n.r. – Giuliano Terraneo, propus pentru functia de director sportiv al clubului in cazul in care Llaurado ar fi cistigat alegerile). Ei au sustinut asta, dar nu costa bani sa vorbesti. Oricum, saptamina viitoare, la Bucuresti, voi avea timp liber si ma voi gindi la viitorul meu” , a spus Chivu.
Capitanul nationalei a afirmat ca nu exclude varianta de a ramine in continuare la Ajax. „Le-am spus celor de la Ajax ca ma voi gindi mai mult la viitorul meu decit la ei, insa asta nu inseamna ca exclud posibilitatea de a continua la Amsterdam. Ajax nu mai are probleme financiare si campania reusita din Liga Campionilor i-a facut sa se gindeasca la cistigarea titlului in sezonul viitor. Am un contract bun, sint capitanul echipei si conducatorii clubului au de gind sa construiasca o formatie puternica”, a comentat Chivu. El a spus ca este la curent cu faptul ca se afla in atentia gruparii italiene Internazionale Milano. „Inter este un club de care sint interesat. Oricum, daca nu-mi fac o oferta buna… Cluburile care vor sa ma transfere sint, in general, cele despre care se scrie in ziare” , a mentionat Chivu. (MEDIAFAX)

Comentarii