Bilba aprinde Copoul

luni, 19 noiembrie 2007, 21:58
3 MIN
 Bilba aprinde Copoul

Dupa ce "Ziarul de Iasi" a informat ieri de interesul pe care Rapid Bucuresti l-a aratat pentru legitimarea atacantului Politehnicii, Ionut Bilba, conducerea gruparii din Copou a reactionat. Ieri, unul dintre actionarii clubului iesean, Ioan Zapodeanu, si presedintele clubului, Sorin Boca, au discutat cu fotbalistul, al carui angajament actual expira vara viitoare.

Reamintim, Bilba a cerut de la Poli 300 000 de euro pentru un contract pe trei ani, el avind atuul  ca ar putea pleca gratis de la Iasi la finele acestui sezon. In plus, pe linga Rapid – de la care Bilba solicita 100 000 de euro prima de instalare si un salariu stagional de 100 000 de euro – jucatorul e curtat si de Otelul Galati, FC Vaslui si FC Brasov.

Constientizind faptul ca Poli ar putea sa-l trimita pe jucator la echipa a doua in retur, in ipoteza in care acesta nu va semna in acest an prelungirea contractului cu Iasul, Rapid a pregatit si o varianta de avarie, giulestenii fiind gata sa plateasca in iarna 300 000 de euro Politehnicii pentru a-i da dezlegarea lui Bilba.

Reamintim, nemultumita de preturile oferite in ultimii ani, Poli a refuzat mai multe oferte de transfer ale golgeterului ei, ultima suma solicitata fiind 750 000 euro, plus TVA.

Presedintele Politehnicii Iasi, Sorin Boca, s-a aratat iritat vizavi de cazul Bilba. "Am si eu informatii ca sint cluburi care-l cauta pe Bilba, insa ele incalca regulamentele! Le transmit doar sa stea linistiti, ca Bilba isi va prelungi contractul cu Poli" a spus Boca, ce l-a contrat pe fostul presedinte al Rapidului, Dinu Gheorghe, actualul sef al executivului FC Brasov: "Am auzit ca domnul Dinu si-a dat cu parerea vizavi de manageriatul nostru, ca trebuiea sa-l dam pe 600 000 de euro la Rapid, nu sa-l pierdem gratis in vara. Mai bine trebuia sa aiba grija de manageriatul pe care l-a avut la Rapid, unde a dat 1,2 milioane pe Griffiths, un jucator comparabil cu Bilba, din banii aceia alegindu-se praful. Sau sa se refere la liga a II-a, unde lucreaza acum".

Subiectul disputei, Ionut Bilba, a comentat astfel ultimele evenimente: "Am ajuns la o virsta la care trebuie sa ma gindesc si la viitorul meu profesional si material. Normal ca as fi incintat sa joc la o echipa mare, cum e Rapid. Totodata, eu am caracter si nu as vrea ca Poli sa piarda din aceasta afacere. Ma voi mai gindi si eu, sper sa se mai gindeasca si cei de la club si sa luam o decizie care sa fie in folosul tuturor".

Ba lui Ba, pa lui Hamama!

Dupa amicalele disputate la sfirsitul saptaminii trecute, jucatorii Politehnicii Iasi au revenit ieri la antrenamente, tinta acestei saptamini fiind pregatirea partidei de simbata cu Universitatea Cluj.

Pentru disputa cu "sepcile rosii", antrenorul Ionut Popa a pregatit un program de pregatire ce consta intr-un singur antrenament zilnic, plecarea in Ardeal fiind prevazuta pentru vineri dimineata.

Altfel, Poli a luat decizia de a nu-i legitima pe jucatorii testati saptamina trecuta,mijlocasul senegalez Ba si fundasul francez de origine marocana Hamama."Amindoi au calitati, insa ne dorim ca fotbalistii pe care-i vom aduce de acum nainte sa reprezinte intariri importante pentru echipa" , a explicat decizia Sorin Boca, presedintele gruparii din Copou.

Comentarii