Debut stralucit al iesenilor

sâmbătă, 23 octombrie 1999, 23:00
3 MIN
 Debut stralucit al iesenilor

Poli Nena: Colta, Coliba (Afrasinei), Todirasc, Budisteanu, Cojocaru, Matievschi, Chiriac (Ionescu), Ciobotaru, Nazarie, Cazacu, Luca (Negoita), Rotaru (Ursu), Cuzic, Manole si Mocanu. Antrenor: Constantin Verives
"U" Cluj: Cerces, V.Samuil, Petre, R.Samuil, Tincu, Tudori, Cantor (Marin), Copil, Podea, Stupar, Dragomir, Daschievici, Sauan, Oprea, Curcan. Antrenor: Stefan Ionescu.
A arbitrat: Doru Gordin (Bucuresti).
Frigul patrunzator nu i-a tinut pe ieseni linga caloriferele care se reacomodeaza cu dificultate costului lor si in tribunele de pe "Maracana" au luat loc aproximativ 800 de microbisti devoratori de rugby. Acestia nu au avut ce regreta, pentru ca jucatorii Politehnicii Nena au realizat un joc excelent. Depasiti clar la gramada, foarte slabi in margine, iesenii au mizat aproape totul pe patrunderile prin aglomerari succesive si derutante. Gazdelor le-a mers jocul la mina, si cum in apararea clujenilor greselile au aparut deseori, punctele victoriei au venit ca o consecinta logica. Faptul ca in echipa clujeana au avut loc citeva modificari in aceasta vara s-a vazut, iesenii fiind cei care au gresit mult mai putin. Iar daca Mocanu ar fi fost in zi buna, scorul putea capata proportii. Transformerul iesean a ratat in prima repriza doua lovituri de pedeapsa si o transformare. Vazind ca acesta nu e in forma, Cuzic a incercat si el o transformare, fara sorti de izbinda. Mocanu a transformat in prima parte doua lovituri de pedeapsa, Poli Nena reusind eseul prin Matievschi, in minutul 32. Acesta a scapat de doi adversari, a sutat balonul in fata, a urmarit si a reusit sa culce sfera ovala in terenul de tinta advers. La scorul de 11-0 pentru gazde, clujenii forteaza inscrierea unui eseu cu gramada, lucru reusit pina la urma in minutul 38. Gramada clujeana i-a impins puternic pe ieseni, lui Daschievici neraminindu-i de indeplinit decit o simpla formalitate. Tincu a transformat si diferenta la pauza era de numai 4 puncte. Inceputul reprizei secunde i-a gasit pe ieseni atacind sustinut, in numai cinci minute acestia reusind sa se desprinda la 21-7. Mai intii Mocanu a transformat o lovitura de pedeapsa, pentru ca mai apoi, in urma unui atac prin aglomerari succesive, Colta sa reuseasca eseul. Mocanu a transformat si clujenii pareau groggy. Ei vor mai reusi pina in finalul jocului un singur eseu, prin Tudori, in urma unui atac cu gramada. Finalul jocului a apartinut gazdelor, care au obtinut o victorie pentru care au muncit enorm. "Nu stiu ce sa spun. Ardoarea cu care iesenii si-au aparat sansele a fost pina la urma determinanta", murmura dupa finalul meciului de pe "Maracana" antrenorul oaspetilor, Stefan Ionescu. Acesta a mai adaugat si ca echipa sa nu a jucat nici la 50% din posibilitati, insa meritele iesenilor sint incontestabile. Fericit de rezultat, antrenorul Constantin Verives ne-a declarat: "Toata echipa a jucat extraordinar si cred ca am reusit sa demonstram ca nu am muncit degeaba un an de zile. Eforturile noastre si ale sponsorului au fost incununate astazi, prin aceasta victorie in fata unui adversar redutabil."
In celalat meci al seriei D, Minerul Lupeni – Farul Constanta 27-17. Victoria minerilor este binevenita, sporind sansele noastre de a accede in play-off. Evident, cu conditia de a trece de Farul, simbata, pe "Constructorul". Iata insa si celelalte rezultate inregistrate in prima etapa: R.C.Grivita – "U" Timisoara 49-3, UAMT Oradea – Steaua 0-85 (Grupa A); Stiinta Petrosani – Rulmentul Birlad 14-15, CSM Eldoforest Suceava – Dinamo 19-23, oaspetii inscriind un eseu in minutele de prelungire (Grupa B); CFR Constanta – "U" REMIN Baia Mare 10-21, Precizia Sacele – CSM Kirschbaum Sibiu 23-7 (Grupa C).
In Divizia A (seria Est), Mobimex Hirlau – ITC Constanta 90-7. (Daniel SIMION)

Comentarii