Flash

joi, 13 decembrie 2007, 00:25
5 MIN
 Flash

Victorie clara a popicarilor

In ultima etapa a turului Campionatului National de popice, echipa ieseana CFR Olimpia ACB a intilnit, in deplasare, valoroasa formatie din Valea Jiului, CS Vulcan. Iesenii au dominat autoritar intilnirea, cistigind cu 3187-2989 p.d. (7-1 la victorii directe, singurul care nu si-a invins adversarul fiind Marius Manea. Au punctat pentru ieseni: Costica Ciurdea – 565 p.d., Ion Cercel – 546, Giorge Covasala – 532, Florin Opinca – 529, Marius Manea – 511 si Mihai Bengheac – 504. Celelalte rezultate ale etapei au fost: Electro Koracell Tg. Mures – CFR Cluj & Industria Sirmei Cimpia Turzii 1-7 (la victorii directe), Siderurgica Hunedoara – Inter Petrila 0-8, iar Foresta Talmaciu si ICMRS Galati au stat. In clasament, conduc echipele CFR Cluj &IS Cimpia Turzii si CFR Olimpia ACB Iasi, cu cite 10 puncte, urmate de Inter Petrila cu 8 puncte. Cele doua fruntase mai au de disputat restante pe teren propriu cu Foresta Talmaciu, iesenii jucind pe 22 decembrie.

LPS face spectacol

Inspirata idee a avut conducerea Liceului cu Program Sportiv din Iasi cind a hotarit organizarea unei gale a celor mai buni performeri ai liceului. Intr-un cadru optim asigurat de unul dintre cluburile iesene, cu un program pigmentat cu momente artistice extrem de apreciate, asigurate de elevi si cadre didactice de la LPS, manifestarea a reusit sa se ridice la un nivel inalt, greu de egalat de actiuni similare in ultimii ani. Cum era si firesc vedetele spectacolului au fost sportivii liceului – fie ca a fost vorba de fotbalisti, handbalisti, atleti, canotori – dar si antrenorii care i-au condus la rezultatele obtinute in acest an. "Este pentru prima data cind organizam o astfel de festivitate. Chiar daca premiile n-au fost foarte mari ideea a fost sa le organizam sportivilor de frunte un cadru festiv in care sa le multumim pentru munca depusa si pentru rezultatele obtinute.", a spus la final Ilie Gheorghica, directorul liceului care a dat-o pe cea mai buna sportiva ieseana in 2007, atleta Andreea Ionescu.

Amical cu Suedia?

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca Romania ar putea intilni intr-un meci amical selectionata Suediei, in luna martie a anului viitor, in caz contrar posibila adversara a tricolorilor fiind tot din nordul Europei. "Nu mai putem sa jucam cu echipe puternice pentru ca sintem cu ele in grupa. Am facut crime pe acolo si ne-au bagat in aceeasi oala. Incercam un amical cu Suedia in luna martie sau cu o alta echipa nordica, asta e tinta noastra. Pina atunci avem un meci cu o echipa medie spre buna, cum este cea a Israelului. Sint sigur ca vom gasi o formatie buna si pentru luna martie", a declarat Mircea Sandu.

Nocturna obligatorie

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a facut in Comitetul Executiv propunerea de introducere in manualul de licentiere a cluburilor din sezonul 2010-2011 a obligativitatii ca echipele sa aiba instalatie de incalzire a terenului de joc, drenaj, vestiare cu facilitatile necesare si nocturna. "Cine nu va avea aceste lucruri nu va primi licenta", a afirmat Sandu, precizind ca echipele nou-promovate vor avea un an la dispozitie pentru a duce la indeplinire aceste cerinte.

A doua victorie

Campioana Romaniei, CSU Asesoft Ploiesti, a trecut, marti, in deplasare, de echipa olandeza Hanzevast Capitals, scor 91-85 (40-38), si a reusit astfel cea de-a doua victorie in Grupa C a ULEB Cup. Cei mai buni marcatori ai echipei CSU Asesoft au fost Cepulis (21), Alexander (14) si Elliott (13). Urmatorul meci al gruparii ploiestene in Grupa C a ULEB Cup este programat pe 18 decembrie, pe teren propriu, in compania echipei belgiene Spirou Charleroi. In clasamentulgrupei, Asesoft se afla pe locul IV, cu doua victorii si patru infringeri, dupa Akasvayu Girona, Galatasaray si Hemofarm Stada.

Argint mondial la ping-pong

Echipa feminina de tenis de masa a Romaniei a fost invinsa de selectionata Chinei, scor 0-3, in finala Campionatului Mondial de tenis de masa de juniori de la Palo Alto (Statele Unite. Echipa Romaniei a dat o replica dirza jucatoarelor chineze, Elizabeta Samara si Irina Hoza fiind invinse in cinci seturi, de catre adversarele lor, Li Xiaodan si Wen Jia, dupa ce Cristina Sirici a pierdut cu 1-3 partida cu Mu Zi. Samara a avut chiar avantaj de 2-0 la seturi in fata chinezoaicei. Echipa Romaniei a ajuns in finala dupa ce a trecut in sferturi de campioana europeana, Rusia, scor 3-1, si in semifinale de Polonia, scor 3-2. La editia precedenta, desfasurata in Egipt, Romania a cucerit medaliile de bronz.

Gigi il vinde pe Badoi

Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat, ieri, la plecarea spre Londra, ca este dispus sa-l cedeze pe Valentin Badoi la Poli stiinta Timisoara, insa a comentat pe un ton ironic suma de transfer: "sapte milioane de euro". "Il dau pe Badoi la Poli Timisoara pentru sapte milioane de euro", a declarat Gigi Becali, care nu a vrut sa comenteze posibila trecere a lui Dorin Goian la Newcastle United: "Ce ma intrebati pe mine de Newcastle? Nu ma intereseaza de Newcastle".

Turc le mai lipsea!

Fotbalistul turc, Veli Kizilkaya, care evolueaza pe postul de fundas, a fost prezent, ieri, la antrenamentul echipei Dinamo, el urmind sa fie testat de tehnicianul formatiei, Cornel Talnar. Veli Kizilkaya joaca in Turcia, la formatia de Liga a II-a, Karamanspor, el evoluind si in echipa nationala a Turciei Under 21. Fundasul in virsta de 22 de ani va fi testat in urmatoarele zile de conducerea tehnica a lui Dinamo.

Bataie pe Codrea si Contra

Echipa de fotbal CFR Cluj, lidera din Liga I, doreste sa-l achizitioneze pe mijlocasul Paul Codrea, de la formatia italiana Siena, anunta presa din Peninsula. Gruparea antrenata de Ioan Andone mai are in vizor si un alt international roman, fundasul Cosmin Contra, jucator dorit insa si de fosta sa formatie, Politehnica Timisoara. De asemenea, clujenii sunt interesati si de Yussouf Kone, atacantul din Burkina Fasso care evolueaza pentru formatia norvegiana Rosenborg Trondheim.

Pandurii testeaza sirbi

Conducerea echipei Pandurii Tg. Jiu incearca aducerea a doi jucatori din Serbia, Vlada Grkinic si Vladimir Gluscevic, dar si a unui preparator fizic de aceeasi nationalitate, Slobodan Pajovic. Preparatorul fizic din Serbia, Slobodan Pajovic, a pregatit nationala de baschet a Iugoslaviei, cu care a cistigat un titlu olimpic si doua titluri europene, formatiile de fotbal Steaua Rosie Belgrad, Levski Sofia si Litex Sloveci, iar in prezent activeaza la formatia cipriota Ethnikos. Vlada Grkinic (1,85 metri si 28 de ani) este fundas central si evolueaza tot la formatia Etnmikos, in timp ce Valdimir Gluscevic (1,90 metri si 28 de ani) joaca atacant si a fost legitimat la Poli Timisoara, pentru care a jucat zece meciuri si a reusit un singur gol. Cei doi fotbalisti au fost propusi formatiei antrenate de Gabriel Zahiu de impresarul Zvonko Milojkovic.

In Cupa, fara Mutu

Atacantul roman Adrian Mutu nu a facut parte din lotul Fiorentinei pentru meciul de marti seara, cu Ascoli, din prima mansa a optimilor Cupei Italiei, partida incheiata la egalitate, scor 1-1. Oaspetii au deschis scorul prin Kroldrup, in minutul 30, iar Ascoli a egalat prin Guberti, in minutul 79. Adrian Mutu nu a fost inclus in lot de Cesare Prandelli pentru ca a fost invitat sa participe la Gala Fotbalului Romanesc, in care atacantul Fiorentinei a primit premiul pentru cel mai bun fotbalist roman al anului 2007.

Comentarii