Fotbal sub zero grade

luni, 24 noiembrie 1997, 00:00
3 MIN
 Fotbal sub zero grade

Stadionul "Tineretului": vreme rece, teren inghetat; 800 spectatori.
FC Brasov: Kajcsa – Varariu, Purdea (67 Ologu), Cazangiu (72 Dumitriu), M. Pana – Beraru, Buga, Cocan, L. Paul (75 G. Pana) – Ghindaru, Cornea.
Politehnica: Campeanu – Abalasei (28 Pricop), Urdaru, Paraschiv, Cantea – Botan, Dragoi (46 Onut), Cotan, Caunei (62 Tiron) – Dobrea, Cojocaru.
Cartonase galbene: M. Pana, Cocan, Cazangiu, Purdea – Cojocaru, Urdaru, Botan.
Arbitri: M. Andrei – M. Ene, B. Ganea (toti din Slobozia).
Obsevator FRF: V. Filimon (Bucuresti).
1-0, min. 27: Urdaru se complica in careu la o minge simpla, Cocan tisneste printre liberoul iesean si Caunei si inscrie cu un sut plasat.
2-0, min. 40: sutul lui Cornea din careu, din lateral dreapta, contrat de Urdaru, este respins de Campeanu iar Ghindaru, cu poarta goala, a reluat in plasa.
3-0, min. 60: Beraru transforma elegant un penalty, acordat in urma unui fault a lui Campeanu asupra lui M. Pana.
Desi erau cu moralul la pamint datorita convulsiilor aparute in interiorul clubului, fotbalistii ieseni au avut un start destul de sigur in partida de simbata de sub Timpa, Cornea (min. 2) fiind singurul care l-a tulburat pe Campeanu. Echilibrul s-a rupt insa imediat ce oaspetii au incasat foarte usor primul gol, golul doi venind apoi parca firesc daca tinem cont de caderea Politehnicii. Meciul a fost "inchis" de gazde dupa numai o ora de joc, scorul de forfait la care se ajunsese risipind orice fel de emotii in rindul inghetatilor suporteri brasoveni care, in ciuda faptului ca mercurul termometrelor se incapatina sa ramina sub cota zero, si-au incurajat in permanenta favoritii. Poli a jucat ca acasa in ultima jumatate de ora, dar a irosit prilejul de a inscrie golul "onoarei" datorita marilor ratari ale lui Cojocaru, de doua ori, Tiron si Botan. In aceasta perioada, "stegarii" s-au multumit sa se apere si sa contraatace. In concluzie, a fost o victorie fara dubii a brasovenilor, care au profitat din plin de starea de nemultumire instaurata in sinul Politehnicii, nemultumire reflectata prin aparitia unor momente de deruta totala in joc.
Orac nu este iubit la Brasov
In ciuda victoriei confortabile a brasovenilor, citiva localnici l-au injurat permanent in timpul meciului pe antrenorul principal al FC-ului, Costel Orac, reprosindu-i acestuia jocul neconvingator al echipei brasovene. Orac a rezistat pina spre final, cind s-a intors spre tribuna si le-a raspuns contestatarilor cu aceeasi moneda "culta" pe care acestia o folosisera. Sentimentele de "apreciere" pentru Orac sint insa mult mai putin consistente decit cele pe care un intreg stadion le nutreste fata de rebelul antrenor al Tractorului, Paul Enache, care era alintat drept "groparul" fotbalului brasovean.
La partida au asistat si mai multi salariati ai filialei iesene a Bankcoop care, aflati in excursie la Poiana Brasov, nu au ratat ocazia de a urmari meciul.
Interesul gruparii de sub Timpa pentru fundasul iesean Paraschiv a fost confirmat atit de cuvintele presedintelui gazdelor, I. Kovacs, cit si de intrebarile puse oaspetilor de ziaristii brasoveni.
Conditiile meteorologice deosebit de vitrege l-au intrebuintat la maximum pe Mihai Rusu, soferul autobuzului cu care Poli a mers la Brasov. In corpore, fotbalistii considerau ca Rusu este cel mai profesionist sofer cu care echipa merge in deplasari.
I. Kovacs (presedinte FC Brasov): "Mi-a placut foarte mult Poli si, in primul rind, modul in care stie sa paseze. Noi am avut sansa la inscrierea golurilor si am reusit sa ne impunem mai usor decit ne asteptam. Finalul a apartinut Iasului, care a irosit destule ocazii. De la oaspeti mi-au placut Dobrea, Cojocaru si Campeanu. Consider ca este mare pacat ca echipe cu traditie ca Brasovul si Iasul sa nu poata avea performantele de care sint capabile datorita sustinerii financiare precare. In ciuda situatiei in care ne aflam, mai speram totusi in promovare. Pentru aceasta vom incerca, in functie de fondurile pe care le vom avea la dispozitie, aducerea, in iarna, a 3-4 jucatori."
M. Moldovan (antrenor principal Politehnica): "Scorul este prea sever, daca tinem cont de ocaziile pe care le-am avut. Inadmisibil, primul gol l-am primit in urma unei gafe identice cu cea de la Calarasi. Printre cauzele infringerii remarc si marcajul foarte lejer facut la mijlocul terenului in prima repriza. Apreciez pozitiv jocul lui Cojocaru in tot meciul precum si prestatia juniorului Onut." (Ovidiu MINEA)

Comentarii