Gata de start

miercuri, 21 octombrie 2009, 23:10
2 MIN
 Gata de start

Cu zece zile inaintea startului intr-un nou sezon, echipa ieseana de baschet masculin a jucat la Brasov doua partide amicale care pot evalua starea de pregatire a formatiei care isi propune din nou promovarea in primul esalon. Plecati marti sub Timpa studentii au intilnit seara o echipa de tineret pentru o partida in care au evoluat degajat si pe care au controlat-o fara prea mari probleme. Abia ieri baietii lui Cristi Murgoci au intilnit pe CSU Brasov, echipa de prim esalon cu un bulgar si doi sirbi in lot (inclusiv fundasul ex-iesean Dejan Mladenovic), gazdele impunindu-se cu 103-67. "Meciul cu CSU a fost extrem de benefic noua, pentru ca ne-a demonstrat ce probleme mai avem de remediat. Brasovul este in plin sezon, a jucat deja citeva partide oficiale si are o echipa destul de buna care ne-a pus probleme. Ma bucur ca marea majoritate a jucatorilor mei a avut ocazia sa-si dea seama la ce nivel ar trebui sa ajunga. Scorul m-a interesat mai putin dar la fel de bine sigur reuseam o replica mai buna daca eram in formula completa.", a spus antrenorul-jucator al Politehnicii, care n-a intrat deloc pe teren dar nu i-a avut la dispozitie nici pe ceilalti doi baschetbalisti cu experienta in Divizia A, Viorel Nanescu si Florin Moscalu. Remarcatul lui Murgoci pentru aceasta partida a fost Madalin Nicolae, a carui experienta s-a vazut din plin, cuvinte de lauda fiind si pentru pivotul Mihai Dobrincu, transferat in aceasta vara de la Botosani. Pentru acest joc Murgoci a mizat pe Nicolae (26 puncte, 9 recuperari), Dobrincu (10 p, 9 r),  Huludet (6 p), Hurjui (6 p), Calinescu (4 p), Brosteanu (3 p), Manache si Chidiu.

Fara a mai avea programate si alte partide de pregatire Politehnica va continua antrenamentele pina simbata viitoare, cind va debuta in noul sezon la Constanta.

S-a afisat orarul

FR Baschet a dat publicitatii programul complet al Diviziei B de baschet masculin, pe toate cele trei serii: Est (8 echipe), Centru (8 echipe) si Vest (6 echipe). Conform calendarului competitional, in seria Est din care face parte si Politehnica Iasi se vor juca partide tur in perioada 31 octombrie – 9 ianuarie, apoi sint programate doua turnee de sala (21-24 ianuarie si 19-21 februarie), returul urmind sa se desfasoare intre 13 martie si 8 mai. Cite trei echipe din seriile Centru si Est plus doua echipe din seria Vest se vor califica la turneul semifinal, promovarea urmind sa fie decisa la turneul final.

Programul etapelor pentru echipa ieseana arata astfel: Athletic Constanta – Politehnica (31 octombrie), Politehnica – CSU Galati (7 noiembrie), Phoenix Galati – Politehnica (14 noiembrie), Steaua 2 Bucuresti – Politehnica (28 noiembrie), Politehnica – CSU 2 Ploiesti (12 decembrie), Granitul Bucuresti – Politehnica (19 decembrie) si Politehnica – BC Time Bucuresti (9 ianuarie).

Comentarii