Iesenii incearca marea cu degetul

sâmbătă, 20 noiembrie 1999, 00:00
2 MIN
 Iesenii incearca marea cu degetul

Aureolati de superba victorie obtinuta la Cluj in etapa trecuta, rugbistii ieseni au plecat ieri dimineata spre Constanta. Ei vor intilni o echipa de traditie, multipla campioana nationala, dar care a avut un start ezitant in acest an. Dupa doua infringeri (la Iasi si Lupeni), "marinarii" au cistigat acasa cu "U" Cluj (scor 29-15) si Minerul Lupeni (70-21!). Aceste rezultate spun aproape totul despre forta de joc a echipei de pe litoral, care s-a dovedit o nuca greu de spart la Iasi. Atunci Politehnica Nena a invins cu 13-7, finalul partidei fiind marcat de incidente. Cazacu a receptionat un upercut in plina figura, oaspetii fiind excesiv de nervosi. Pentru a spera in continuare la calificarea in play-off, Farul nu are astazi alta varianta decit victoria. Misiunea constantenilor pare a fi usurata si de decizia bancii tehnice iesene, numai 4 dintre titularii de la Cluj urmind a face parte din XV-le de baza. Este vorba despre Chiriac, Moldoveanu, Manole si Cuzic, ceilalti 11 care vor intra in teren fiind, de regula, rezerve. "Am luat decizia de a juca cu rezervele deoarece pentru noi este decisiv meciul din etapa viitoare, cu Minerul Lupeni. Pentru a promova in play-off e suficient sa nu pierdem meciul cu Minerul, iar daca va iesi ceva si la Constanta atunci va fi cu atit mai bine. In alta ordine de idei, sint convins ca cei care vor intra in teren vor da totul pentru a scoate un rezultat bun", ne-a spus Petru Vieru, managerul echipei. Dupa patru meciuri infernale, titularii de baza vor fi menajati inaintea ultimei confruntari, cea cu Minerul Lupeni. Desi aceasta intilnire nu ar trebui sa-i sperie pe cei care au invins la Cluj si au pierdut la Lupeni in urma unui arbitraj tendentios, oficialii echipei au hotarit sa nu riste absolut nimic. Un nou meci pe viata si pe moarte ar fi decimat si mai mult formatia ieseana, mai ales daca tinem seama de cum a jucat Farul la Iasi. Asadar, desi nu au plecat in excursie la mare, dupa cum ne-a asigurat antrenorul Constantin Verives, studentii pornesc cu sansa a doua. In celalalt meci al grupei D, Minerul Lupeni intilneste acasa pe Universitatea Cluj. In cazul unui succes al gazdelor, clujenii vor iesi din carti insa Minerul va veni la Iasi pentru a invinge si a se califica in play-off. In aceste conditii, ne-ar avantaja un succes al echipei clujene, care i-ar scoate definitiv din lupta pentru primele doua locuri pe mineri.
Echipele probabile:
Farul: Butuc, Pantelimon, Matasaru, Chirita, Calmacu, Tigora, Buruiana, Bostina, Ciolacu, Tincu, Ivan, Talaba, Sasu, Picoiu, Calancea.
Poli Nena: Afrasinei, Negoita, Enache, Moldoveanu, Munteanu, Ionescu, Cojocaru, Chiriac, Costache, Rotaru, Manole, Cuzic, Luca, Ursu, Ierhan.
Va arbitra Mirel Barbuliceanu (Bucuresti). (Daniel SIMION)

Comentarii