Naufragiu neasteptat pe Dunare

marți, 11 noiembrie 1997, 00:00
2 MIN
 Naufragiu neasteptat pe Dunare

Politehnica a plecat, normal, foarte optimista spre Calarasi. Motive erau destule, ele fiind legate si de evolutia iesenilor din ultimele etape si de situatia in clasament a Dunarii.
Din nefericire pentru ieseni, socotelile de acasa nu prea s-au potrivit cu cele de la Calarasi. Incercind din toate posibilitatile sa evite retrogradarea, intreg orasul de la malurile Dunarii s-a strins, la greu, alaturi de echipa. Prima mutare foarte importanta a fost aducerea unui nou trio ofensiv, format din virfurile Gavrilescu si Mihaila si dispecerul Bancila. La prima evolutie sub culorile Dunarii, toti trei au facut tot posibilul si au reusit sa-i convinga pe spectatorii calaraseni ca aducerea lor la echipa reprezinta un autentic cistig. Facind apropouri fata de jucatorii noi, la sfirsitul meciului, localnicii, foarte primitori de altfel, ne consolau spunind ca daca Poli juca cu o etapa mai devreme la Calarasi, obtinea macar un punct. Alaturi de tripleta amintita, a mai iesit in evidenta la gazde capitanul echipei, Stanciu, un mijlocas dreapta foarte harnic si tehnic care apartine de Dinamo precum si siguranta defensivei.
In ceea ce priveste jocul iesenilor, trebuie sa spunem din start ca lipsa celor doi jucatori care ar fi putut sa evolueze pe postul de fundas stinga, Cantea si Gavrilescu s-a simtit. Tinind cont de aceste absente, antrenorii ieseni au mers pe mina debutantului Pricop care a fost al doilea fundas de marcaj, flancul sting urmind a fi acoperit si in atac, si in aparare, de Caunei. Aceasta mutare nu a functionat la cotele asteptate in ciuda eforturilor facute de jucatorii amintiti. Si poate ca acest lucru trecea neobservat daca fundasii centrali Urdaru si Paraschiv jucau asa cum o fac de obicei. Cei doi insa nu au prins insa nici ei o zi prea fericita, Campeanu fiind astfel destul de descoperit. Consecinta fireasca, s-au primit destul de usor cele trei goluri. Referitor la linia mediana, cei doi Mihai (Botan si Dragoi) ai oaspetilor si-au dorit foarte mult ca ziua lor sa fie una fericita insa, in ciuda eforturilor deosebite depuse, jocul s-a legat doar pe latul terenului, si nu in adincime, acolo unde Dobrea si Cojocaru au primit foarte putine mingi utile. Singurul jucator iesean care a iesit in evidenta a fost Botan cel caruia, in gluma, suporterii calaraseni ii doreau numai "bine": fie sa ia al doilea galben, fie sa fie schimbat, fie sa se accidenteze. Si pentru ca atunci cind este sa se aleaga praful asa se intimpla, nici macar una din multitudinea loviturilor libere avute in preajma careului gazdelor nu si-a gasit finalitatea dorita.
In ceea ce priveste arbitrajul, acesta nu a influentat rezultatul final, Poli neputind emite pretentii deosebite in urma jocului practicat.
Asadar, Politehnica a intrerupt neprevazut o serie ce putea fi de cinci jocuri fara infringere daca tinem cont de faptul ca simbata in Copou vine modesta Nitramonia Fagaras. (Ovidiu MINEA)

Comentarii