Netoiu, actionar la Universitatea Craiova

duminică, 14 mai 2000, 23:00
2 MIN
 Netoiu, actionar la Universitatea Craiova

Patronul clubului Rocar, Gigi Netoiu, a preluat 40 la suta dintre actiunile clubului Universitatea Craiova, a anuntat, in cadrul unei conferinte de presa, Viorel Ilinca, fostul actionar majoritar al gruparii craiovene.
Clubul Universitatea Craiova ii are ca principali actionari pe Gigi Netoiu si Viorel Ilinca, cu cite 40 la suta din actiunile gruparii craiovene fiecare, restul de 20 la suta fiind detinute de mai multi oameni de afaceri, reprezentati de Gabriel Vladuca.
Patronul clubului Rocar, Gigi Netoiu, a declarat ca doreste ca gruparea din Drumul Gazarului sa fie preluata de patronul divizionarei C Fulgerul Bragadiru, Gheorghe Florea. "Saptamina viitoare voi preda stafeta noilor proprietari. Doresc sa fie continuata munca pe care am inceput-o, in urma cu sase ani, la Rocar. Florea, in asociere cu doua concerne straine, ar putea prelua clubul Rocar", a precizat Netoiu.
Netoiu a spus ca nu mai este implicat in nici un fel la Rocar si ca nu intentioneaza sa vinda locul acestei echipe, dar ca doreste sa-si recupereze o parte din banii investiti in formatia bucuresteana. "Am ales Universitatea deoarece am fost intotdeauna un suporter al acestei echipe. Dorinta mea este ca in viitoarea editie a Diviziei A sa ne clasam in primele sase formatii ale campionatului", a adaugat Netoiu, care a mentionat ca a renuntat la ideea de a muta echipa Rocar la Focsani, din cauza dezinteresului manifestat de locuitorii acestui oras.
Gigi Netoiu a declarat ca doreste ca intre Universitatea si Rocar sa fie o buna colaborare, existind posibilitatea ca aproximativ zece jucatori de la Craiova, care nu pot prinde lotul echipei, sa fie trimisi formatiei bucurestene. "Dupa data de 1 iunie, se va discuta despre conducerea tehnica si lotul de jucatori ai Rocarului. A fost un mare succes ca am reusit mentinerea Rocarului in prima divizie. La Craiova dorim cu totii sa facem un plan pe termen lung", a adaugat Netoiu.
George Ilinca a spus ca impresarul FIFA Ioan Becali, agentul FIFA Victor Becali si poetul Adrian Paunescu au fost cele trei persoane care au insitat pentru o asociere intre Universitatea Craiova si Gigi Netoiu. "Universitatea doreste sa recucereasca terenul pierdut in ultimul deceniu. Netoiu nu este un aventurier in fotbalul autohton si cred ca i-a fost foarte greu sa se desparta de Rocar", a adaugat Ilinca.

Comentarii