Primul meci tare

joi, 09 septembrie 2010, 21:42
3 MIN
 Primul meci tare

Timpul nu are rabdare cu formatia ieseana CSMU Politehnica. Aflata in plin proces de constructie, gruparea din Copou trebuie sa dea piept astazi cu una dintre cele mai tari echipe din seria Vest a esalonului doi, CS Mioveni, formatie cotata printre favoritele la promovare. Gazdele, ce au ratat la mustata urcarea in elita in sezonul trecut, cind mai multe voci au acuzat ca FC Tirgu Mures si "U" Cluj au fost favorizate, reprezinta una dintre putinele echipe din Romania linistite din punct de vedere financiar. Desi fostul patron spiritual, uzinele Dacia, nu mai cotizeaza la bugetul gruparii din orasul in care functioneaza, fapt care a dus si la modificarea titulaturii echipei, Clubul Sportiv Mioveni traieste fara probleme, cu ajutorul  Primariei si ai unor sponsori. In afara de stabilitatea financiara, gazdele, care sint pregatite de fostul fotbalist al Argesului, Cristi Negru, au printre atuuri omogenitatea, multi dintre jucatorii actuali jucind impreuna si in sezonul trecut.

De cealalta parte, desi are acelasi obiectiv, promovarea, echipa ieseana se cauta inca, atit la nivel financiar cit si al lotului. Asa cum a declarat si in conferinta de presa de miercuri, pentru a compensa lipsa de omogenitate si de pregatire fizica, antrenorul moldovenilor, Ionut Popa, mizeaza pe o responsabilitate individuala ridicata a jucatorilor. Pe linga lipsurile amintite, oaspetii au doua probleme majore in meciul de astazi, posturile de inchizator si de virf fiind in piuneze. In rolul de mijlocas defensiv, unde, in meciul cu Argesul, din etapa trecuta, s-a jucat cu improvizatia Panc, care a fost eliminat, s-ar putea conta pe unul dintre putinii membri ai "lotului Breaza" ramasi in Copou, Sarghe, in timp ce atacul sta doar in Palimaru si juniorul Herghelegiu, M. Tanasa plecind de la echipa. Pe lista absentilor apare si Anghelache, portarul care a aparat runda precedenta, care s-a accidentat, pe locul ramas descoperit intrind noua achizitie, clujeanul Farcas. Si ceilalti jucatori abia veniti in Copou, Tene (Rapid II) si Alex Manea (ACU Arad), au fost cooptati in lotul de 18 care a facut deplasarea.

Politehnica va ajunge astazi in Mioveni, de la Bucuresti, unde a innoptat aseara, iesenii urmind a ramine in Capitala si dupa meci. Urmatoarele zile vor fi incarcate pentru elevii lui Popa, care a anuntat ca a programat cite doua sedinte de pregatire si duminica si luni

 

Formatiile probabile

Mioveni: O. Popescu – Mosteanu, Miulescu, M. Olteanu, Baicu – Enache, Sandulescu, Lirca, Vladu – Claudiu Ionescu, Ayza.

Politehnica: C. Manea – Al. Manea, Vlaicu, Panait, Eze – Tincu, Drida, Sarghe, Claudiu Mircea Ionescu, R. Neagoe – Palimaru.

Arbitri: Catalin Ionut Neagu (Poenari – Prahova); Nicolae Dobrica (Rimnicu Vilcea), Adrian Udrea (Tirgu Jiu).

Observator: Radu Musat (Bucuresti)

Se vede pe Dolce!

Cei care sint abonati la platforma Dolce, apartinind companiei Romtelecom, pot vedea in direct meciul de la Mioveni, pe canalul Dolce Sport. Reamintim, canalul Dolce Sport a primit dreptul de transmisie a primelor doua optiuni pentru Liga I din fiecare etapa. Partida Dacia Mioveni – CSMU Politehnica este prima transmisa la TV pentru echipa ieseana din acest sezon.

Comentarii