"La Poli am venit cu Fordul si am plecat pe jos"

luni, 28 februarie 2000, 00:00
3 MIN
 "La Poli am venit cu Fordul si am plecat pe jos"

– Chiar daca aprecierile sint aproape mereu negative, in ultima vreme se vorbeste mai mult despre dumneavoastra decit atunci cind erati presedinte la Poli.
– Nici acum nu stiu pentru ce motive am fost demis din fruntea clubului si de ce este scandalul actual care nu se mai termina.
– Va amintesc eu: scandalul este legat de banii cuveniti lui Poli din transferul lui Pancu de la Rapid la Cesena.
– Eu am cazut ca musca in lapte in acest caz. La sfirsitul campionatului toata lumea de la club a fost de acord ca Poli sa se multumeasca cu 80.000 $, pentru ca eram intr-o criza financiara acuta.
– Diferenta pina la 300.000 $ nu s-a pierdut, insa, datorita primului protocol, ci a unei prelungiri semnate singur de Vasile Drutca.
– Cind Rapidul a anuntat ca intirzie o saptamina, domnul Vlasov, care a negociat suma pe care Poli o primea, le-a promis ca nu vor fi probleme. Asa ca, intr-un moment in care am fost la Bucuresti, am semnat singur acea prelungire.
– La un moment dat ati spus ca nu ati mai semnat nici o prelungire, dind la club si o declaratie scrisa in acest sens.
– Asta s-a intimplat cind la Bucuresti mi s-a aratat o copie a unui act purtind semnaturile mele si a lui Leonida Antohi, ambii nerecunoscindu-le.
– Acel act avea numar de inregistrare de intrare la Rapid nu si de iesire de la Poli?
– Din cite imi amintesc, da.
– Si de unde a aparut?
– Nu stiu.
– Va reprosati ceva vizavi de faptul ca Poli a pierdut peste 200.000 $ datorita semnaturii dumneavoastra?
– Nu. Incompetenti au fost altii. Eu am venit cu un Ford la Poli si am plecat pe jos, in timp ce altii isi fac vile la Brasov.
– Ce le reprosati celor care au venit dupa dumneavoastra la conducerea clubului?
– In primul rind, lipsa de tact. Daca eu eram presedinte nu-l dadeam afara pe Drutca de la club pina cind nu se lamurea total cazul Pancu. Il tineam organizator, secretar, orice. Ei insa dupa o sedinta m-au lasat ca pe un ciine in Bucuresti, fara un ban in buzunar desi mi-au spus ca imi platesc deplasarea. Mi-a dat Nelu Moldovan 500.000 de lei sa ajung acasa dupa ce am dormit o noapte in gara!
– Ati fost anchetat si de Politie.
– Sase ore m-au intrebat cite si mai cite. Nu mi-e frica, insa.
– In afara de scandalul legat de acesti bani, ati aparut in fata din nou, acum, de cind se discuta despre Corjan. Care este situatia lui?
– Este jucatorul lui Unisport Chisinau, eu detin 30 de procente, iar 70% le detine Gheorghe Filip, sponsorul lui Unisport. Nu am avut 55.000 $ pentru ca la un moment dat jucatorul putea fi in totalitate al meu.
– Cum ati obtinut dezlegarea lui de la Poli, dupa ce Iasul il suspendase?
– Mi s-au cerut 25.000 $ si 40 milioane de lei insa pina la urma mi l-au dat gratis inapoi. Am cazut la pace.
– De cind e Corjan in Italia?
– Din vara trecuta. Din cite stiu a jucat la Ospitaletti, o echipa de amatori unde a primit 2.500 $ pe luna, casa si o masina la dispozitie.
– Cum de a ajuns deodata sa fie luat in vizor de atitea echipe mari?
– A jucat foarte bine la turneul din Italia, de la Norcia si impresarul lui italian, Angelino Rizzola, a demarat citeva tratative.
– Daca fotbalistul va fi cumparat, cit va asteptati sa cistigati?
– Atit cit sa-mi acopar datoriile facute cit am fost presedinte la Poli. Mai multe voi sti peste doua, trei saptamini cind voi pleca in Italia.
– Momentan, ce faceti?
– Am dat concurs pentru postul de presedinte la doua cluburi si astept raspunsul. Am vrut chiar sa ma duc la Rapid cind a plecat Sichitiu in Arabia, sa-mi ofer serviciile, insa ma gindeam ca o sa iasa scandal ,asa ca mai astept inca trenul meu. Oricum, am refuzat mai multe oferte de serviciu din afara fotbalului pentru ca vreau sa ma intorc in forta in acest domeniu si sa arat cu adevarat ce pot. (Ovidiu MINEA)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii