„Sa ne trezim!”

joi, 31 iulie 2008, 21:03
3 MIN
 „Sa ne trezim!”

– Domnule Popa, duminica jucati cu FC Vaslui, o echipa care a pornit tare: calificare in Cupa UEFA si victorie in fata Stelei…

– Pe mine nu ma intereseaza ce a facut Vasluiul, pe mine ma intereseaza cum jucam noi! In fotbal, exista doua curente: echipe care se fac in functie de adversar si echipe care se fac in functie de potentialul propriu. Mie imi place a doua varianta. Citeodata nici nu imi vine sa ma uit la partidele echipelor cu care jucam! Imi place sa fac tactica doar in functie de jucatorii pe care-i am in lot. In plus, nici nu imi place sa ma refer la adversari, pentru ca apar multe interpretari. Daca zici ca-s buni, se supara fanii tai, daca zici ca-s slabi se supara ceilalti. Asa ca ma refer doar la echipa mea.

– Echipa la care, daca vreti sa cistigati, trebuie sa schimbati multe fata de meciul de la Craiova.

– Corect! Nu neaparat ca formula, ci ca atitudine. Trebuie sa ne trezim si sa incepem campionatul, pentru ca la Craiova am jucat de parca eram in afara concursului.

– La ce capitole ati lucrat in aceasta saptamina pentru a schimba tonusul jucatorilor?

– Avem un program complex de pregatire, urmarind sa lucram atit la nivel psihologic cit si tehnico-tactic.

– Cum veti trece peste problemele de lot pe care le aveti?

– In mod normal, jucatorii care intra trebuie sa ii faca uitati pe cei cu probleme, indiferent de numele acestora. In locul lui Onut am trei variante, Ciobanu, Kalai si Ilie, iar daca nu joaca Branet, Plesca trebuie sa fie in regula. Sper sa ajunga "cartea verde" a lui Lamine si Ignatov sa inceapa sa se integreze.

– Daca nu joaca nici Onut nici Branet, cine va fi capitanul echipei?

– Cred ca Naidin, desi a avut si el citeva probleme medicale.

– Cit de mult va va afecta faptul ca jucati cu portile inchise?

– Enorm! Nu numai ca mie nu-mi plac astfel de meciuri, insa Poli nici nu e o echipa care se descurca fara spectatori. Am pierdut toate meciurile cu portile inchise, si la Steaua si la Rapid si la Craiova. Oricum, solutia de a pedepsi cluburile ca urmare a unor incidente provocate de fani nu mi se pare buna, cred ca lucrurile s-ar putea rezolva mai usor altfel.

– Cum?

– Daca de acum tot se filmeaza tribunele, trebuie identificati doar cei care provoaca scandal. Prima data ii amendezi de sa-i usture. Daca nu inteleg, a doua oara trebuie batuti crunt ori chiar inchisi! De ce sa patimeasca 10 000 de oameni, citi cred ca ar fi venit cu Vasluiul, sau de ce sa piarda Poli, un club sarac, peste un miliard de lei ca urmare a amenzilor sau nevinzarii de bilete din cauza a doi-trei derbedei? Eu inteleg patima, pentru ca si eu sint un tip patimas, insa pina la un punct. Galeria trebuie sa fie alaturi de noi, sa fim ca o familie, nu sa ne incurce, mai ales cind avem atitea si atitea probleme.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii