Saminta de scandal la Poli

miercuri, 02 noiembrie 2005, 00:00
2 MIN
 Saminta de scandal la Poli

Victoria repurtata in fata Sportului Studentesc nu a adus linistea asteptata la FC Politehnica. Ieri dimineata, la revenirea dupa zilele libere primite la finele meciului de simbata, fotbalistii ieseni i-au transmis antrenorului principal Ionut Popa ca sint foarte nemultumiti din cauza restantelor financiare avute de club fata de ei. Dupa antrenamentul de dimineata, tehnicianul a reactionat: „Au venit mai multi jucatori la mine si mi-au spus ca sint suparati ca din luna august nu au mai luat nici un ban de la club. Pe mine nu ma intereseaza ce contracte au, ci doar sa am cu cine lucra, pentru a respecta programul stabilit. Dar, cu jucatori nemultumiti nu am cum sa fac pregatire, asa ca am anulat antrenamentul de dupa amiaza”. Popa, care a spus ca exista jucatori in lot care i-au cerut bani cu imprumut, a mers chiar mai departe: „Daca situatia nu se remediaza si mai ratam vreun antrenament, nu garantez pentru rezultatul jocului de la Petrosani!”
Auzind de nemultumirile fotbalistilor, presedintele clubului, Sorin Boca, a mers la vestiare pentru a discuta cu jucatorii. Dupa intrevedere, Boca a declarat: „Intr-adevar, avem datorii fata de ei. Pentru luna septembrie sint datorii contractuale de 400 milioane de lei, suma fiind mai mare pentru octombrie. In total, e vorba de 40 000 $ din contracte si 20 000 $ din prime, fiecare jucator avind de incasat bonusuri in valoare de 1000 $: cite 400 $ pentru egalul de la Cluj si victoria cu Sportul si 200 $ pentru succesul din Cupa. Se stie insa ca drepturile financiare sint blocate pina la finele turului, masura nefiind ridicata de Consiliul de Administratie dupa victoria cu Sportul. Le-am spus insa jucatorilor ca, daca obtin un rezultat pozitiv la Petrosani, este posibil ca sa incepem sa le achitam primele, in functie de resursele pe care le avem. Nu ascund insa faptul ca avem probleme mari financiare, restrictiile impuse de fisc afectindu-ne serios”.
„Nici vorba de greva” – zice Onut
Capitanul echipei, Bogdan Onut, a declarat ca nemultumirile coechipierilor sai au la baza unele articole aparute in presa in ultima perioada. „Am tacut pina acum pentru ca intelegem greutatile clubului, desi sint mai multi jucatori care nu au mai luat vreun ban din luna august. Dar, cind am auzit citiva spectatori ca ne-au apostrofat, luind de bune unele articole in care anumiti colegi erau acuzati ca pierd sume mari in cazinouri, ne-am spus si noi punctul de vedere, cerind sa fim aparati. Nu vrem sa se creeze impresia falsa ca aruncam cu banii in stinga si in dreapta, cind nu am mai luat bani de atita timp. Noi sintem o echipa mica, muncitoare si unita si vrem sa raminem asa” a spus Onut, care a demontat zvonurile privitoare la o greva a jucatorilor: „Nu a fost vorba nici o secunda de greva, iar la Petrosani mergem sa cistigam. A fost doar un semnal de alarma pe care l-am tras”. (Ovidiu MINEA)

Comentarii