Scandal pe „Maracana”

vineri, 17 octombrie 2003, 23:00
2 MIN
 Scandal pe „Maracana”

Disputat ieri dupa amiaza, pe stadionul „Constructorul”, derbiul C1 a avut de toate: goluri, ratari incredibile, fotbal peste esalonul trei, nervi, scandal.
Dupa ce Ilade a ratat o excelenta oportunitate de gol chiar in primul minut, tensiunea deja existenta a luat proportii in minutul 10, cind asistentul galatean Stanciu nu a semnalizat ofsaidul in care se afla Tanase, bacauanul reusind deschiderea scorului. Ceferistii se mobilizeaza si reusesc egalarea in minutul 38, cind Virlan a prins un sut de la marginea careului care l-a lasat fara replica pe portarul Kaltenbek. 5 minute mai tirziu, un alt jucator din lotul divizionarei A, Trofin, a executat excelent o lovitura libera de la marginea careului, doar bara salvindu-l pe Tataru.
Dramatismul reprizei a doua a fost si mai ridicat. Dupa ce Ciurlea (un alt jucator de A ce a evoluat ieri la „satelitul” trupei bacauane) a ratat incredibil in minutul 68, de la mai putin de 1 metru, cu poarta goala, mingea fiind trimisa „peste”, nervii au inceput sa cedeze, gafele arbitrilor incitind spiritele. Filmul este trepidant: Puscasu este eliminat corect in minutul 70, cind a primit al doilea „galben”, Tanase mai inscrie o data, insa reusita ii este anulata eronat, pe motiv de ofsaid (’77), oaspetii cer penalty in minutul 80, la o faza in care balonul a atins mina lui Lungu, iar 8 minute mai tirziu iesenii mai pierd un jucator, Marian vazind si el un al doilea avertisment. Ramase in 9, gazdele cedeaza in al doilea minut de prelungiri, la o faza in care Ciurlea a impins balonul in plasa din apropiere.
La final, la vestiare, s-a dezlantuit iadul.
Iritate de maniera de arbitraj, gazdele au refuzat sa semneze foaia de joc, in timp ce observatorul focsanean Cristi Rusu lua apararea arbitrilor. Incidente au aparut si datorita excesului de zel al jandarmilor care mai mult au agitat atmosfera in loc sa o calmeze, interzicerea accesului delegatului iesean la cabina arbitrilor (!) stirnind o adevarata furtuna. Stupefiat, vicepresedintele CFR, Constantin Helesteanu nu ii venea sa creada ce se intimpla: „Eu va platesc, de mine trebuie sa ascultati! Cum platesc baremul arbitrilor, daca nu ma lasati sa intru la ei?”.
Pina la urma, lucrurile nu au intrecut masura, iesenii scapind de o posibila suspendare a terenului propriu.
La CFR au evoluat: Tataru – Luiuz (’78 Miron), Dragotel, Dediu, Puscasu, Virlan – Dumitrascu, Lungu, Marian, Ilade (’60 Sinescu; ’89 Raus) – Etcu. (Ovidiu MINEA)

Comentarii