Singe si sudoare

Subtitlu

vineri, 23 iunie 2006, 23:45
2 MIN
 Singe si sudoare

Stadion: AWD-Arena, Hanover
Elvetia: Zuberbühler – P. Degen, Müller, Senderos (’53 – Djourou), Spycher – Barnetta, Vogel, Cabanas, Wicky (’88 – Behrami) – Frei, H. Yakin (’71 – Margairaz). Antrenor: Jakob Kühn.
Coreea de Sud: Lee Won-jae – Lee Young-pyo (’63 – Ahn Jung-hwan), Choi Jin-cheul, Kim Jin-kyu, Kim Dong-jin – Lee Ho, Kim Nam-il – Park Ji-sung, Lee Chun-soo, Park Chu-young (’66 – Seol Ki-hyeon) – Cho Jae-jin. Antrenor: Guus Hiddink.
Cartonase galbene: Senderos, Yakin, Wicky, Spycher, Djourou / Park Chu-young, Kim Jin-kyu, Choi Jin-cheul, Lee Chun-soo
Arbitri: Horacio Elizondo – Dario Garcia, Rodolfo Otero (Argentina).
1-0, min. 23: centrare Yakin de pe dreapta, din lovitura libera, reluare cu capul Senderos de la 8 metri;
2-0, min. 77: Lee Ho deviaza nefericit balonul in propriul careu, Frei intercepteaza, dribleaza portarul si inscrie, golul fiind validat desi asistentul era cu fanionul sus, decizie nevalidata de central.
Daca mai era nevoie de vreo dovada ca epoca romantica a fotbalului e pe cale de a deveni doar subiect de povesti, meciul de la Hanovra e exemplul ideal. Singe, sudoare, forta, disciplina, acestea au fost ingredientele pentru succesul unui meci ritmat, dramatic in unele momente. Modul in care aratau Senderos si Choi Jin-cheul dupa golul de deschidere, cu fetele pline de singe, ca in arenele romane cu gladiatori, e imaginea-simbol perfecta pentru caderea cortinei asupra grupelor.
Europenii, cu o medie de virsta excelenta in cimp (26,1 ani), au cistigat datorita plusului de maturitate si rigurozitate; sclipirile in perioade scurte ale asiaticilor nu au reusit sa gripeze metronomul asamblat de varianta elvetiana a lui Marin Barbu, daca e sa facem o paralela intre solutiile pe care cei doi fosti magi ai balonului, actuali tehnicieni, se spune ca le aveau pe ghete pe cind jucau fotbal. Diferenta (miere, in Alpi, magiun, in Carpati) tine si de nivelul economic! Astfel, Elvetia a ramas sefa grupei, iar Coreea de Sud (ce a reusit sa egaleze doar la bare) a confirmat ca locul IV de acum patru ani se datoreaza in primul rind arbitrilor de talia lui Byron Moreno si sufletelor acestora, milostive fata de gazdele de atunci.

Comentarii