Studentii au ingropat chimistii

marți, 18 noiembrie 1997, 00:00
2 MIN
 Studentii au ingropat chimistii

Politehnica Iasi a demonstrat, inca o data, ca este una dintre cele mai inconstante echipe din seria I a Diviziei B. Dupa umilitoarea si neasteptata infringere de saptamina trecuta de la Calarasi, in fata lanternei, studentii din Copou au avut o revenire spectaculoasa simbata reusind cea mai categorica victorie inregistrata in ultima perioada.
Ambitionati de contraperformanta de saptamina trecuta, Poli a tinut sa arate propriilor suporteri ca fata echipei este cu totul alta. Drept urmare, in ciuda absentei lui Botan si a lui Gavrilescu, gazdele au pornit ca din pusca in meciul cu Nitramonia. Avindu-l in prim plan pe spiridusul Dobrea, care a tinut ca la reaparitia in fata spectatorilor ieseni sa-si faca un spectaculos redebut oficial, Poli a reusit sa aiba un start de neoprit. Din puzderia de ocazii create in fata naivei aparari fagarasene, "alb-albastrii" au reusit sa finalizeze de cinci ori pina la pauza. Am remarcat, dupa plecarea fulminanta din bloc-starturi a lui Dobrea, specatculoasa evolutie a lui Cojocaru care a devenit un autentic cosmar pentru chimistii fagaraseni care au fost taxati de patru ori in mai putin de un sfert de ora de incisivul virf iesean. Ultimul golul inscris de Dobrea a constituit bomboana pe coliva Nitramoniei, o echipa care resimte din plin reculul combinatului chimic din oras, principalul sponsor al echipei. Fara indoiala ca cele sase reusite ale virfurilor iesene nu erau posibile fara evolutia limpede a mijlocasilor centrali Cotan – care nu a uitat sa-si treaca si el numele pe lista marcatorilor – si Dragoi si fara gradul ridicat de precizie a centrarilor lui Cantea, care a intrat incomplet refacut si, in special, a lui Abalasei. Am mai remarcat si evolutia destul de curajoasa a juniorului Onut care a evoluat toate cele 90 de minute.
In ciuda supralicitarii consistentei compartimentului defensiv – alcatuit din 5 fundasi – oaspetii nu au reusit sa faca fata atacaurilor sustinute ale iesenilor. Mai mult, ofensiva fagaraseana nu a deranjat mai deloc o aparare ieseana care a fost preocupata mai mult de cresterea "nivelului" tabelei de marcaj decit de protejarea buturilor "somerului" Campeanu.
In concluzie, evolutia buna de simbata a Politehnicii poate constitui un punct de plecare pentru dificila partida de simbata de la Brasov, contra FC-ului, atunci cind Poli poate sa demonstreze ca numai situatia financiara precara a clubului constituie piedica aspirarii spre piscurile primei ligi. (Ovidiu MINEA)

Comentarii