Un record cit trei titluri

miercuri, 02 ianuarie 2008, 20:20
2 MIN
 Un record cit trei titluri

Iubitorii de atletism ne pot atentiona ca titlul mondial in proba de 100 m a fost cistigat de americanul Tyson Gay, si nu de jamaicanul Asafa Powell. Mai mult, americanul cu un nume de boxer si celalat de baiat vesel, a mai devenit, la Osaka si campion mondial la 200 metri, basca stafeta.

Si, totusi, Powell care n-a prins zile prea fericite in Japonia, dar a facut un record mondial pe 100 m pe cinste. In ultimii zece ani, s-au mai batut recorduri pe suta, a fost si Greene, au mai fost "dopatii" Montgomery si Gatlin, dar nimeni n-a indraznit sa ia trei sutimi recordului mondial precedent, stabilit, in trei rinduri, tot de Powell.

Un argument in plus: daca mult hulitul canadian Ben Johnson n-ar fi fost prins cu chimicale la Jocurile Olimpice din 1988, de la Seoul, recordul sau de 9,76 s ar fi dainuit pina in 2007, cind Asafa a oprit cronometrele la 9,74 s. E ceva, nu? Chiar daca jamaicanul n-a luat inca medalii, dar are tot timpul.

Tenismanul Roger Federer, boxerul Floyd Maywheather, inotatorul Mike Phelps, pilotul Kimmi Räikkönen (surprinzatorul cistigator al Formulei 1, pentru ca si in Finlanda se stie proverbul care spune ca atunci cind doi se cearta…) sint nume prea cunoscute ca sa le mai amintim performantele.

Sa spunem ca francezul Sebastien Loeb a cistigat pentru a treia oara consecutiv titlul mondial la raliuri, ca norvegianul Ole-Einar Bjørndalen a urcat la noua numarul titlurilor sale mondiale la biatlon (mai are si cinci trofee olimpice!) si a inceput sa cistige curse importante si la schi-fond, iar patinatorul Brian Joubert a devenit campion mondial intr-o proba in care Europa parea scurtcircuitata dupa retragerea lui Plusenko.

Sportivi straini

1. Asafa Powell (atletism, Jamaica)

2. Roger Federer (tenis, Elvetia)

3. Sébastien Loeb (rally, Franta)

4. Tyson Gay (atletism, SUA)

5. Floyd Maywheater (box, SUA)

6. Ole-Einar Bjørndalen (biatlon, Norvegia)

6. Kimmi Räikkönen (Formula 1, Finlanda)

7. Michael Phelps (inot, Australia)

8. Meseret Defar (atletism, Etiopia)

9. Justine Henin (tenis, Belgia)

10. Brian Joubert (patinaj artistic, Franta)

Comentarii