12 reţinuţi pentru tăieri ilegale de arbori în județul Iași

sâmbătă, 06 februarie 2016, 17:20
2 MIN
 12 reţinuţi pentru tăieri  ilegale de arbori în județul Iași

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au dispus reţinerea a 12 persoane acuzate că ar fi tăiat ilegal şi ar fi sustras arbori de pe raza comunei Ţibana.

Procurorii au efectuat, în urmă cu două zile, percheziţii în 11 locaţii de pe raza acestei comune, după ce o acţiune similară a avut loc şi în urmă cu două săptămâni, atunci când alte persoane au fost reţinute pentru aceleaşi infracţiuni. „Cu ocazia efectuării percheziţiilor din data de 04.02.2016 la 11 locaţii de pe raza comunei Ţibana au fost ridicate: obiecte şi instalaţii de tăiere material lemnos, înscrisuri şi alte documente de interes, suma de 3.085 lei şi aproximativ 20 metri cubi de material lemnos în valoare de 7.100 lei“, au precizat procurorii ieşeni.

Aceştia au mai arătat că, la primă estimare a prejudicului, „rezultă o valoare a pagubei cu mult peste 50 de ori preţul mediu al unui metru cub calculat conform Legii 4/2015, la 115 lei/metru cub.“ Până acum, în total, 25 de persoane sunt cercetate în acest dosar, unul dintre cele mai ample de pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi din ultimii ani. Doi dintre aceştia au fost deja arestaţi. Cei 12 reţinuţi se aflau aseară la Judecătoria Iaşi care urma să decidă dacă dispune sau nu arestarea preventivă.

 

Comentarii