20 milioane medicamente contrafăcute, confiscate într-o operaţiune internaţională

vineri, 19 iunie 2015, 09:13
1 MIN
 20 milioane medicamente contrafăcute, confiscate într-o operaţiune internaţională

Peste 20 de milioane de medicamente contrafăcute au fost confiscate în cursul lunii iunie într-o vastă operaţiune de poliţie care a implicat 115 ţări, a anunţat joi Interpol, după mai multe operaţiuni similare efectuate în anii precedenţi.

Efectuată între 9 şi 16 iunie, operaţiunea ‘Pangea VIII’ a permis arestarea a 156 de persoane în întreaga lume şi a dus la confiscarea a 20,7 milioane de medicamente contrafăcute în valoare estimată de 81 milioane de dolari (71 milioane de euro), a precizat organizaţia internaţională de cooperare în domeniul poliţiei, cu sediul la Lyon (estul Franţei).

Capturile record înregistrate în cursul operaţiunii ‘Pangea VIII’, care viza în special vânzarea de medicamente contrafăcute prin site-uri ilegale, reprezintă mai mult decât dublul celor realizate în 2013 în cursul unei precedente operaţiuni. Acţiunile efectuate de diferite forţe naţionale de poliţie din întreaga lume au permis suspendarea a 550 de anunţuri online ilegale pentru produse farmaceutice contrafăcute şi închiderea a 2.414 site-uri.

Alături de aceste acţiuni în mediul online ce au condus de asemenea la destructurarea de sisteme de plată electronice şi de livrare, percheziţiile efectuate pe teren au condus la descoperirea unor depozite de medicamente contrafăcute sau perimate, de exemplu în Indonezia, unde aceste produse erau destinate să aprovizioneze farmaciile.

gandul.info

 

Comentarii