6 curse dus-întors între Pașcani și Târgu Neamț, în regim ”regio”

joi, 03 septembrie 2015, 11:59
1 MIN
 6 curse dus-întors între Pașcani și Târgu Neamț, în regim ”regio”

Vești bune pentru naveștii din zona Pașcani- Târgu Frumos: a fost reluată circulația feroviară pe această rută, după ce în primăvara acestui an a fost sistată, în urma unui control efectuat de Autoritatea Feroviară.
Pe 17 martie, companiei private Regiotrans i-au fost suspendate drepturile de circulație pe acest traseu feroviar, din cauza unor probleme tehnice, iar acum ruta a redevenit circulabilă după aproape 6 luni, începând de mâine, fiind preluată de SNCFR – CFR.

Este vorba de 6 curse dus-întors între Pașcani și Târgu Neamț, în regim ”regio”, care vor asigura în special transportul navetiștilor, fie că e vorba de elevi, studenți sau de cei care lucrează în această zonă.
Orașul Târgu Neamț a fost repus pe harta feroviară în urma demersurilor făcute de primarul localității, Daniel Harpa, la instituțiile abilitate, reușind să rezolve această problemă importantă a comunității, iar redeschiderea tronsonului feroviar va avea loc în cadru festiv, mâine pe 4 septembrie, la ora 12.00, pe peronul gării din oraș.

La acest eveniment, care deschide Zilele Orașului, va participa și un reprezentant al Ministerului Transporturilor, Maria Magdalena Grigore, secretar de stat.

Precizăm că în luna aprilie au fost făcute demersuri și din partea navetiștilor, care trebuiau să plătească mai mult pentru a ajunge la destinație cu alte mijloace de transport, iar CFR promisese că va prelua ruta în scurt timp. A fost inițiată o petiție în mediul on line ce a adunat mai bine de 1000 de semnături în scurt timp, lista lor fiind adusă și în atenția autorităților locale, dar problema a fost rezolvată după aproape jumătate de an, la insistențele primăriei din Târgu Neamț., potrivit bittv.info

Comentarii