„Bombă“ în trafic, pe şoseaua europeană. Şofer beat criţă, cu 163 km pe oră

marți, 07 iulie 2015, 01:58
2 MIN
 „Bombă“ în trafic, pe şoseaua europeană. Şofer beat criţă, cu 163 km pe oră

În ciuda controalelor făcute de poliţiştii de la Rutieră, în traficul din Iaşi sunt depistaţi mereu şoferi băuţi.

Un tânăr care circula cu viteză foarte mare pe drumul european spre Târgu Frumos, duminică, a fost găsit beat criţă la volan, după ce a fost tras pe dreapta de poliţişti. „Tânărul conducea un auto cu viteza de 163 km/h şi, întrucât emana halenă alcoolică, el a fost testat cu aparatul, iar acesta a indicat o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducere a unui autoturism pe drumurile publice având o alcoolemie peste limita legală“, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei.

La Ciorteşti, poliţiştii au fost sesizaţi de un conducător din tra­fic despre faptul că un şofer circulă sinuos pe drumul comunal. „În urma verificării autoutilitarei s-a stabilit că se numeşte H.V., de 40 de ani, şi întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o alcoolemie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru infracţiunea de conducere sub influenţa alcoolului“, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei.

În urma acţiunilor făcute de poliţiştii de la Rutieră vineri şi sâmbătă, cei de la Biroul Rutier Iaşi au dat 227 de sancţiuni contraven­ţionale în valoare de 85.00 lei, dintre care 71 au fost pentru viteză. De asemenea, au fost date şi 42 de amenzi pietonilor indisciplinaţi. În total, au fost reţinute 31 de permise de conducere, dintre care 21 au fost pentru viteză.
 

Comentarii