Comisia specială care schimbă legile Justiţiei, pusă la zid de un reputat universitar ieşean

„Înfiinţarea Comisiei Iordache, indiciul clar al unei intenţii frauduloase“

miercuri, 29 noiembrie 2017, 02:50
2 MIN
 „Înfiinţarea Comisiei Iordache, indiciul clar al unei intenţii frauduloase“

Prof.dr. Valerius M. Ciucă, fost judecător al Tribunalului Uniunii Europene, este coleg cu ministrul Justiţiei, fiind cadru universitar chiar la Facultatea de Drept a Universităţii „Al.I. Cuza“.

Prof.dr. Valerius M. Ciucă, de la Facultatea de Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, fost judecător al Tribunalului Uniunii Europene, a lansat un atac dur asupra comisiei de modificare a legilor justiţiei prezidate de controversatul Florin Iordache. Acesta o numeşte „una dintre cele mai mari erezii pe care o descoperim în Parlamentul României“, explicând faptul că, de sute de ani, orice modificare şi regândire a justiţiei cazuistice şi sociale a fost analizată şi sancţionată „în registru pur constituţional“, indiferent de ce partid a condus ţara.

„Cu alte cuvinte, nu te apropii de domeniul Justiţiei ca şi cum ai trata o problemă de oportunitate economică sau particulară. Simplul fapt al înfiinţării unei astfel de comisii constituie indiciul clar al unei intenţii frauduloase majore“, a scris într-o postare pe contul său de Facebook profesorul ieşean. El a mai apreciat că toate comisiile speciale sunt, prin definiţia lor, atât neconstituţionale, cât şi „uzurpatoare de putere statală“. Prof.dr. Valerius M. Ciucă argumentează că astfel de comisii se situează în afara legii prin faptul că sunt create în baza unei intenţii spontane, neargumentate, de „adăugare la norma constituţională“ şi consideră comisia prezidată de Florin Iordache ca fiind una extrem de periculoasă.

O defineşte ca o construcţie „antistatală“, care ar avea legitimitate doar în regimuri de tip „leninist-stalinist“, şi acolo doar temporar. „Toate regimurile politice le-au repudiat finalmente ca fiind neonorabile pentru chiar propria lor «propăşire». Inclusiv regimurile fasciste, naziste şi comuniste s-au dezis, finalmente, de ele. Cele comuniste chiar au pierit din cauza lor“, completează prof.dr. Valerius M. Ciucă. El consideră că oamenii au ajuns să creadă într-o justiţie universală, care se remarcă prin independenţă, şi spune că aceiaşi oameni nu mai acceptă privilegii, imunităţi sau false puteri în legătură cu justiţia.

Profesorul ieşean cere retragerea imediată a acestei comisii. „Retragerea urgentă, chiar fără explicaţii, fără tribulaţii şi îndoieli, a aşa-ziselor «legi ale justiţiei», din dezbaterea aşa-zis parlamentară, ar constitui cea mai redusă, cea mai benignă măsură de compensare a daunei imense de imagine şi de onorabilitate create în acest an unei ţări nobile, ca a noastră, care-şi caută cu înfrigurare făgaşul european, natural, ce i-a fost sustras cândva, în vremuri de restrişte. Iar aceasta nu este o figură de stil. Este o imperioasă necesitate“, a conchis prof.dr. Valerius M. Ciucă.

 

 

Comentarii