“Protejatul” lui Cosette, episod horror, noaptea, în Iaşi. S-a ascuns într-un tufiş

marți, 15 octombrie 2019, 15:11
2 MIN
 “Protejatul” lui Cosette, episod horror, noaptea, în Iaşi. S-a ascuns într-un tufiş

Filip Hăvârneanu, şeful organizaţiei municipale a USR, cunoscut mai mult ca fiind mâna dreaptă a deputatei Cosette Chichirău, a fost victima unei agresiuni noaptea-trecută.

Cel puţin, asta a povestit tânărul politician pe pagina personală de Facebook.  

“Nu mi se pare normal când spun că sunt urmărit de 2 oameni în stare de ebrietate, agresivi care sparg mașini și că mă ascund în spatele unui tufiș să îmi spună dispeceratul de la 112 că trimite un echipaj și îmi închide. Înțeleg că nu trebuie să ținem linia ocupată, dar nici să lăsăm totul în voia sorții. În acele 15 minute până a venit poliția se puteau întâmpla multe dacă mă vedeau cei doi.

Aseară mergeam spre casă și am văzut 2 băieți cu glugă care spărgeau niște sticle. Am așteptat mai în spate pentru că erau beți și voiam să evit orice scandal. Au ajuns în dreptul mașinii mele și au început să dea cu picioarele în ea, au rupt oglinda și după au făcut același lucru la mașina mamei. Între timp am sunat la Poliție și le-am explicat ce se întâmplă.

După ce au vandalizat primele 5-6 mașini m-au observat că îi urmăream și veneau spre mine urlând. Am explicat celor din dispecerat că cei doi vin după mine și sunt agresivi. M-am ascuns după un tufiș din curtea unui vecin, iar cei doi văzând că am dispărut au reînceput să rupe oglinzile mașinilor și să taie niște fire de electricitate.

Poliția a venit în 15 minute, dar nu asta a fost problema, pentru că cei doi agenți au făcut tot ce au putut să mă ajute. M-au luat în mașină și i-am căutat pe vandalizatori.

Problema a fost alta, una recurentă. Modul în care reacționeaza cei din dispecerat la 112.

Consider că ar trebui să fie asigurat un curs pentru cei care răspund la 112 în care să fie învățați cum să vorbească și să ajute persoanele care sună. Nu să avem impresia că suntem lăsați în voia sorții.

O altă posibilitate ar fi ca din momentul în care un echipaj a pornit spre persoana care a sunat, acea persoană să fie contactată de echipaj. Cei doi agenți mi-au spus când au ajuns că s-au oprit să mai legitimeze pe cineva pe drum, că poate erau acele persoane. Dacă eram în telefon cu ei, puteam să le zic că cei doi încă erau în fața mea.

Pentru cei cu mașinile avariate, astăzi la ora 16.00 polițistii vor lua camerele de vedere din zonă. Sperăm să îi identifice pe cei 2. Plângerile se fac la Secția de Poliție numărul 2.”

 

Comentarii