Aceeaşi groapă în Fundaţie şi când se întoarc elevii şi studenţii din vacanţă

joi, 21 august 2014, 17:43
3 MIN
 Aceeaşi groapă în Fundaţie şi când se întoarc elevii şi studenţii din vacanţă

Asta pentru că asfaltul din interiorul tunelului va fi turnat abia după ce se termină şi finisajele.

 

Pasajul subteran de la Fundaţie va scăpa de şantier abia prin octombrie-noiembrie. Chiar dacă actualul constructor a promis că termină "prin septembrie" lucrările din interiorul pasajului, finisajele vor mai dura cel puţin până la sfârşitul lunii octombrie. Oficialii din Primărie au precizat ieri că graficul de lucrări pentru tot pasajul, inclusiv finisajele, are ca termen de finalizare luna octombrie. Tot atunci ar putea fi deschisă şi circulaţia auto în interiorul pasajului, aceasta deoarece asfaltarea finală în subteran este prevăzută după terminarea lucrărilor de finisaje arhitecturale.

„SCCF trebuie să-şi termine lucrările, ei aveau prevăzut la sfârşitul lunii august, şi sperăm să ajungă într-o stare de finalizare. Noi, faţă de alte instituţii, încercăm să terminăm lucrările, nu să inaugurăm pe bucăţi. Adică să nu inaugurăm întâi rampele, apoi partea de tunel, pe urmă pereţii laterali dreapta-stânga; încercăm să facem o inagurare de lucrare aşa cum trebuie. Mai mult, componenta pasaj din total contract înseamnă 60%, pentru că şi bulevardul Păcurari, strada Păcurari, Independenţei, Elena Doamna, linia de tramvai, trotuarele şi celelalte lucruri fac parte din acelaşi contract“, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Pasajul de la Fundaţie trebuia finalizat, cel puţin pe partea de construcţie, până pe 15 august, acesta fiind termenul asumat de Primărie şi promovat până de curând. Constructorul nu a respectat însă nici acest termen-limită, astfel că a mai solicitat o prelungire până în septembrie. În această perioadă se fac lucrări la accesul dinspre Bulevardul Independenţei, unde ar trebui turnată o dală de beton, stadiu similar cu cel de săptămâna trecută. În paralel, se efectuează lucrări şi pe partea de finisaje, contractate de altă firmă. Aceasta ar trebui să finalizeze până în noiembrie partea de finisaje, mai exact să închidă iluminatorul pasajului, să monteze plăci de granit atât la interior, cât şi la exteriorul pasajului, să asigure semnalizarea luminoasă din interior.

Alt şantier se deschide în zonă

Un alt şantier în centrul oraşului va debuta săptămâna viitoare. Primăria a emis deja ordinul de începere a lucrărilor în zona Piaţa Unirii-strada Lăpuşneanu, astfel că de săptămâna viitoare vor apărea şi primele buldozere.

„Începând de săptămâna viitoare, vor începe săpături să vadă care este poziţionarea reţelelor, după care se intră efectiv în lucru. Strada Lăpuşneanu este o stradă scurtă şi presupune atacarea în totalitatea ei. Mai mult, piaţa Unirii poate fi atacată separat, şi pasajul, la fel. Având în vedere că vine iarna, se vor concentra pe elementele de suprafaţă, cele care sunt în experior, iar pe timpul iernii să se concentreze pe partea de pasaj care poate fi închis parţial“, a precizat Mihai Chirica.

Lucrările pe strada Alexandru Lăpuşneanu, în Piaţa Unirii şi pasajul pietonal vor dura până în august 2015. Un alt şantier va fi deschis şi pe strada Eternitatea. Din cauza avizelor, demararea lucrărilor a fost amânată şi nu a fost emis încă ordinul de începere. Conform municipalităţii, strada ar putea intra în şantier la sfârşitul lunii.

Comentarii