Alianţa PSD-ALDE a respins amendamentul referitor la autostrada Iaşi-Târgu Mureş

luni, 06 februarie 2017, 02:50
2 MIN
 Alianţa PSD-ALDE a respins amendamentul referitor la autostrada Iaşi-Târgu Mureş

În comisia de buget, până şi un parlamentar ieşean, Varujan Vosganian, ar fi votat să nu se aloce bani acestui proiect.

Comisia de buget a Parlamentului a respins un amendament al liberalilor ieşeni cu privire la realizarea studiilor de fezabilitate aferente proiectului construirii auto­străzii Iaşi – Târgu Mureş. Potrivit deputa­tului Marius Bodea, amendamentul viza alocarea sumei de 238 milioane lei. Li­beralul a precizat că, în primă instanţă, alocarea a fost aprobată, dar majoritatea PSD a reluat votul şi, în cele din urmă, a fost respins.

Amendamentul a fost susţinut de senatorul PNL Iulia Scântei, care a solicitat membrilor Comisiei să aprobe alocarea ba­nilor. „Ministrul Finanţelor, dl. Viorel Ştefan, de loc din Galaţi, a avut o remarcă cu adevărat penibilă, argumentând că sunt bani aruncaţi pe fereastră, întrucât acest proiect nu se va face niciodată!”, a susţinut Bodea. El a adăugat că, în primă fază, au fost 15 voturi „pentru”, 12 „îm­potrivă” şi o abţinere. Unul dintre cei care ar fi votat „împotrivă” ar fi fost deputatul ieşean Varujan Vosganian (ALDE). „Ex­pli­caţia Domniei Sale a fost că nu găseşte logic amendamentul”, a spus Bodea.

Vosganian nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri. „Toate aprecierea pentru dl. senator de Iaşi Victorel Lupu, care a votat pentru această alocare, în pofida faptului că toţi colegii săi din PSD au votat împotrivă”, a menţionat Bodea. După primul vot, liberalul susţine că majoritatea PSD a solicitat reluarea votului, între timp venind la şedinţă şi alţi parlamentari social-democraţi. „S-a supus la vot reluarea votului şi balanţa pentru acest vot a fost înclinată, în mod absolut de neînţeles, de către un parlamentar USR, parlamentar al opoziţiei! PSD s-a mobilizat şi a chemat încă doi colegi, membri ai Comisiei, care nu au fost în sală la primul vot. Până la cel de-al doilea vot au părăsit sala alţi parlamentari din arcul puterii, din păcate, şi unul dintre cei care votase «pentru», la primul vot. S-a reluat votul, iar de această dată rezultatul a fost 14 «pentru», 14 «împotrivă», 2 abţineri. Amendamentul a fost respins pentru că nu a întrunit un număr de voturi majoritar. De această dată, şi deputatul de Iaşi, dl. Vosganian, a votat «pentru», însă mult prea târziu”, a povestit deputatul Marius Bodea. Liberalul a mai spus că majoritatea PSD-ALDE a anunţat deja că în plen nu vor vota amendamentele care nu au trecut de Comisia de buget. În bugetul Ministerului Transporturilor au fost incluse aproape 800 milioane lei pentru realizarea de studii, dar nu sunt nominalizate proiectele care vor fi făcute cu aceşti bani.

Comentarii