Asfaltări pe o arteră importantă din Paşcani

vineri, 19 iunie 2015, 01:51
1 MIN
 Asfaltări pe o arteră importantă din Paşcani

Una din cele mai importante străzi din municipiul Paşcani va intra în şantier pentru o perioadă de trei ani. Strada Nicolae Iorga va fi reabilitată total, între intersecţia cu strada 1 Decembrie şi cea cu bulevardul Ştefan cel Mare.

“Pe această stradă se asigură accesul atât al locuitorilor la blocurile adiacente şi din zonă, cât şi la numeroase puncte de interes general pentru locuitorii din oraş, cum ar fi şcoli generale, Gară, spitalul municipal, primărie, notariate, birouri de traduceri. Pe primii 240 metri traficul se desfăşoară greoi din cauza faptului că sistemul rutier este din balast, are o lăţime de aproximativ 4-6 metri şi este într-o avansată stare de degradare cu gropi, făgaşe şi denivelări”, au justificat reprezentanţii municipalităţii necesitatea investiţiei. Restul de 600 metri ai străzii sunt asfaltaţi, dar carosabilul este degradat.
 
Lucrările programate a se realiza pe strada Nicolae Iorga presupun refacerea în totalitate a reţelei de apă potabilă şi canalizare, cu excepţia branşamentelor, conductele având un grad de uzură ridicat. De asemenea, se vor reface terasamentele, suprastructura rutieră, trotuarele, spaţiul verde şi semnalizarea rutieră. Lucrările au fost estimate de municipalitatea păşcăneană la 2,23 milioane lei şi vor dura trei ani. Pentru desemnarea firmei care va efectua lucrările, primăria va organiza o selecţie de oferte pe 9 iulie.
 

Comentarii