ATENȚIE! O nouă intersecție semaforizată în Iași și o zebră mutată pe Sfântul Lazăr!

sâmbătă, 17 septembrie 2016, 01:59
2 MIN
 ATENȚIE! O nouă intersecție semaforizată în Iași și o zebră mutată pe Sfântul Lazăr!

O zebră va fi mutată, iar la o importantă intersecţie se vor pune semafoare.

Municipalitatea va opera unele modificări la o intersecţie aglomerată de pe raza oraşului. Este vorba despre intersecţia strada Palas – strada Sf. Lazăr, care va fi semaforizată, iar trecerea de pietoni din dreptul Auchan va fi mutată mai sus, în dreptul clădirii de birouri aflată în construcţie. Potrivit primarului Mihai Chirica, actuala amplasare a trecerii constituie un inconvenient pentru virajul la dreapta de pe strada Palas, iar mutarea acesteia va ajuta inclusiv şoferii care fac viraj la stânga, pe strada Palas, de pe Sf. Lazăr.

„Lucrările în zonă vor dura circa o lună, toată intersecţia va fi semaforizată. Am luat aceste măsuri pentru a evita blocajele care sunt în momentul de faţă pe Sf. Lazăr şi în special pe strada Palas“, a completat edilul.

Primarul a amintit şi de alte proiecte edilitare care se desfăşoară în această perioadă pe raza oraşului. În acest sens, Chirica a vorbit despre începerea lucrărilor de asfaltare pe mai multe străzi precum Sf. Andrei, Petru Movilă, Iancu Bacalu, Tănăsescu, Fundac Păun şi Fundac Bucium.

O altă măsură anunţată de primar vizează amplasarea unei oglinzi de trafic la intersecţia dintre str. Paşcanu şi şos. Moara de Vânt.

Conform lui Chirica, alte lucrări sunt efectuate în această perioadă pentru pavaje la trotuare. În context, edilul a precizat că Primăria pregăteşte lansarea unei licitaţii pentru lucrări pe 100.000 mp în anii 2017 şi 2018. Deocamdată, din contractările precedente, au fost finalizate lucrări pe 30.000 mp şi s-au demarat pavaje pe alţi 50.000 mp.

„În momentul de faţă se mai lucrează pe str. Cucu şi str. Stihii, în zona Cantemir, în zona Metalurgie şi pe b-dul Dacia. De săptămâna aceasta, am intrat la lucru şi în cartierul Tătăraşi, pe sectorul cuprins între Vasile Lupu şi str. Ciurchi, vom intra pe str. Săulescu, pe str. Gându, pe str. Arcu şi în zona Filamornicii, precum şi în cartierul Bularga. Lucrările vor continua până la sfârşitul acestui an, până când vremea ne va permite“, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Comentarii