BOMBĂ (FOTO)! DNA la Consiliul Județean, la Tele M și acasă la Dobașu (UPDATE)

miercuri, 18 noiembrie 2015, 13:08
4 MIN

DNA a descins miercuri dimineață la Consiliul Județean Iași, la Tele M și acasă la Aurel Dobașu. Perchezițiile au început la ora 7:30. La CJ s-au terminat la ora 13:00, iar în celelalte locații mai târziu.

UPDATE ORA 13:05

Procurorii au terminat perchezițiile la Consiliul Județean.

Nu au făcut nicio declarație.

UPDATE ORA 13:00

Aurel Dobașu a făcut precizări:

„Eu cred că sunt victima colaterală. Am oferit anchetatorilor tot ce au cerut, am colaborat cu aceştia. Bizar este ca percheziţiile au fost făcute pe o plângere identică cu cele depuse în trecut de BZI. În cazul uneia dintre firmele verificate, Iaşicâstigă SRL, aceasta nici nu mai există. Am avut un control anul trecut de la Finanţe atunci când inspectorii au luat la puricat documentele contabile din 2008 până în 2014 şi nu au găsit nimic”, a spus Aurel Dobaşu, patronul Tele M.

Acesta a mai spus că percheziţii au avut loc şi la domiciliul său. A infirmat însă informaţia conform căreia a fost citat pentru a se prezenta la DNA.

UPDATE ORA 11:50

Conform unor surse, Aurel Dobașu și Cristian Adomniței ar urma să fie audiați în cursul zilei de astăzi la DNA.

UPDATE ORA 11:35

Mascații DNA au descins și acasă la șeful Tele M, Aurel Dobașu, în localitatea Bogonos.

Se fac percheziții la această oră.

UPDATE ORA 10:15

Procurorii DNA au descins miercuri dimineață și la postul local de televiziune Tele M.

Aflați amănunte de AICI.

UPDATE ORA 10:00

Reprezentanții CJ Iași au făcut primele declarații.

„Confirmăm faptul că la CJ procurorii DNA efectuează verificări la mai multe birouri ale Direcției de Proiecte și Dezvoltare Durabilă, precum și la Agenția de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) EuroNEST. Deocamdată nu dispunem de mai multe informații. Sunt verificări care vizează proiecte derulate, nu persoane. Este vorba despre proiecte cu finanțare europeană. Deocamdată atenția angajaților CJ este focusată pe percheziții, dar după ce se vor liniști lucrurile, activitatea va reveni la normal”, a declarat șeful Biroului de Comunicare din cadrul CJ Iași, Răzvan Timofciuc.

UPDATE ORA 09:45

COMUNICATUL OFICIAL AL DNA:

"Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție și a unor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise în perioada 2014 – 2015.

În cursul zilei de 18 noiembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 6 locații situate în municipiul București și județul Iași, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare".

UPDATE ORA 09:35

Președintele interimar al CJ, Victorel Lupu, nu asistă la percheziții. El a plecat de dimineață la Piatra Neamț la o întâlnire a ADR Nord-Est.

UPDATE ORA 09:30

Conform unor surse, controalele ar viza și proiectul parcului agroindustrial de la Lețcani – Transagropolis.

UPDATE ORA 08:55

Directoarea EuroNEST, Alina Popa, a ajuns la birou în jurul 8:30 și a precizat că nu știe nimic despre aceste descinderi. Directorul adjunct, Marius Dangă, a venit la serviciu la ora 8:50. Nici el nu a putut oferi mai multe informații.

UPDATE ORA 08:40

Procurorii au descins la CJ Iași în jurul orei 7:30, exact la începutul programului de lucru. Nici directoarea EuroNEST, Alina Popa, nici directorul adjunct, Marius Dangă, nu erau la birou.

Președintele interimar al CJ, Victorel Lupu, a precizat că procurorii ar fi interesați de documente referitoare la achizițiile de autospeciale pentru IJSU făcute prin intermediul EuroNEST, dar și de acte referitoare la Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID), dar că nu ar fi vizat niciun salariat.

Surse din cadrul CJ spun, însă, că este luat ăn vizor și biroul lui Victorel Lupu, el coordonând activitatea EuroNEST după suspendarea din funcție a președintelui ales al CJ, Cristian Adomniței.

UPDATE ORA 08:10

Surse din cadrul Consiliului Județean (CJ) Iași au precizat că în jurul orei 7:30, procurorii DNA au intrat la EuroNEST, asociație care funcționează sub coordonarea CJ și prin care au fost achiziționate în ultimii ani mai multe utilaje pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Iași.

VEDEȚI ȘI:

FOTO: Pregătiri pentru luptele viitoare cu viscolul. Iaşul şi-a cumpărat autofreze

FOTO: Intervenţii salvatoare la înălţime. Iată ce autospecială a ajuns la Iaşi

Comentarii